Még két napig lehet jelentkezni az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozóra

0
436
(Kollázs: Szatmári Egyházmegyei Ifjúsági Iroda)

A romániai Országos Katolikus Ifjúsági Találkozót (OKIT) idén a Gyulafehérvár-Fogarasi Görögkatolikus Főegyházmegye szervezi, mottója: „Akik az Úrban bíznak […] járnak és nem fáradnak el!” (Iz 40,31)

A rendezvény fantasztikus lehetőséget kínál a fiataloknak találkozásra az ország különböző pontjain élő katolikus kortársaikkal, barátságok kötésére, illetve gazdag lelki és személyiségfejlesztő programokon vehetnek részt. A szervezők román és magyar nyelvű kulturális és művészeti programokkal várják a fiatalokat.

Az eseménynek több mennyei pártfogója lesz, akárcsak az Ifjúsági Világtalálkozónak. A XV. OKIT patrónusai azok a görögkatolikus vértanú püspökök, akiket Ferenc pápa avatott boldoggá Balázsfalván 2019. június 2-án: Valeriu-Traian Frențiu, Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Tit-Liviu-Chinezu, Ioan Suciu, Alexandru Russu és Iuliu Hossu, továbbá a boldoggá avatott római katolikus vértanúk: Bogdánffy Szilárd, Scheffler János, Vladimir Ghika és Anton Durcovici. A találkozót ugyanakkor Szent II. János Pál pápa, a katolikus ifjúsági találkozók kezdeményezőjének mennyei pártfogásába ajánlották.

Az OKIT 2024. szeptember 4–7. között fog zajlani a Brassó megyei Felsőmoécson táláható Cheile Grădiștei 3 csillagos üdülőkomplexumban.

A találkozóra 14 és 30 év közötti fiatalokat várnak; a 18 év alatti fiataloknak a szülő vagy gondviselő írásos beleegyezése szükséges. A részvételi díj 200 lej/fő, amelyet azon a plébánián kell befizetni, ahol a fiatalok regisztrálnak.

A beiratkozás két külön szakaszban zajlik az alábbiak szerint. Május 17. – június 14. között az előzetes regisztrációs szakasz zajlik, amelyben az egyes egyházmegyék vagy eparchiák ifjúsági felelősei regisztrálják a résztvevőket a velük közölt információk alapján. Aztán június 14. – július 1. között zajlik a második regisztrációs szakasz, amely alatt az esetlegesem fennmaradó helyeket a szétosztják a további helyeket igénylő egyházmegyék között. Első körben minden egyházmegye 83 helyet kapott.

A fiatalok regisztrációja a plébániájukon történik. A regisztráció kapcsán a különböző egyházmegyék fiataljai az alábbi elérhetőségek valamelyikén érdeklődhetnek.

Gyulafehérvári egyházmegye: 

Simon Imre ifjúsági lelkész – Tel.: 0753 394 167; e-mail: imre.simon@romkat.ro

Temesvári egyházmegye: 

Daniel Dumitru ifjúsági lelkész – Tel.: 0761 617 517; e-mail: dumitru.daniel13@yahoo.com

Nagyváradi egyházmegye:

Orosz Tibor Roland ifjúsági lelkész – Tel.: 0743 949 715; e-mail: orosz_roland21@yahoo.com

Szatmári egyházmegye: 

Majer Nandor ifjúsági lelkész – Tel.: 07535 890 67; Csiszár Lóránt – Tel.: 0740 014 298; e-mail: csiszilori@gmail.com

intc.ro alapján

dg