Lezajlott a ministránsok hagyományos radnai zarándoklata

0
148

Idén június 8-án, szombaton került sor a ministránsok hagyományos zarándoklatára és találkozójára a máriaradnai bazilikában. A program 10 órakor szentmisével kezdődött, amelyet Alin Irimiciuc boksánbányai plébános, a ministránsok egyházmegyei pasztorációjáért felelős lelkipásztor mutatott be. Koncelebráltak a gyermekeket elkísérő egyházmegyés papok. A szentmisén az újszentesi plébánia Angelis gyermekkórusa énekelt.
– Kedves ministránsok, szeretettel üdvözöllek benneteket itt, a máriaradnai kegytemplomban ezen a napon, amelyet nektek szenteltünk. Az idei találkozó mottóját Izajás próféta 41,10 könyvéből választottuk, nevezetesen: „Veled.” Ez a mottója a ministránsok nemzetközi római zarándoklatának is, amelyre idén július 28. és augusztus 2. között kerül sor – mondotta bevezetőjében az ifjúsági lelkész.
Homíliájában Irimiciuc Alin plébános mindenekelőtt a ministránsokhoz intézte szavait: – Ezen a szép ünnepen, Mária Szeplőtelen Szíve napján azért hívtunk ide benneteket Máriaradnára, hogy hálát adjunk a jó Istennek, és további kegyelmet és erőt kérjünk szolgálatotokhoz. Kedves ministránsok, amikor Jézust szolgáljátok, mindig számíthattok rá, hogy ő megvéd, oltalmaz benneteket. Bizonyára mindegyikőtök azért kezdte el a szolgálatot, mert valaki erre ösztönözte. Nem könnyű szolgálni, odaállni a sok ember elé, és nem hibázni. Bátorság kell hozzá, és az a tudat, hogy Isten ott van veletek és támogat benneteket. Fontos, hogy azért jövünk el a zarándoklatra, hogy másokon keresztül megérezzük Isten jelenlétét.


A szentmise végén Alin Irimiciuc köszönetet mondott minden papnak és önkéntesnek, akik a temesvári egyházmegye három főesperességében megszervezték a ministránstalálkozókat, a gyermekeknek és fiataloknak az oltárszolgálatukért és a munkájukért, amelyet azért végeztek, hogy minden szentmise és ünnep szebb, ünnepélyesebb legyen, valamint a szülőknek, hogy támogatják a gyermekeket ebben a szolgálatban. A záróáldás előtt az ifjúsági lelkész ismertette a nap hátralévő részének programját, amely a bazilika mögötti dombon folytatódott, a ministránsok hét csoportot alkottak, amelyek másfél órán keresztül megkeresték azt a templom mellett lévő hét keresztúti állomást, ahol különböző kihívások és feladatok vártak rájuk, amelyek egyben szórakoztatóak is voltak. Ezek teljesítését pontokkal jutalmazták.

A temesvári püspökség sajtóirodája

MEGOSZTÁS