Megkezdődött a 40. Európassió Kongresszus Csíkszeredában

0
273
Zászlófelvonás a Vár téren. Külföldi vendégek üdvözlése (Fotók: László F. Csaba)

Az Európassió Kongresszus zászlójának ünnepélyes felvonással kezdődött csütörtök este Csíkszeredában a Mikó-vár előtti téren 40. Európassió Kongresszus. A vasárnapig tartó vándorrendezvényre a kontinens 12 országából 32 passiócsoportot mintegy 150 tagja érkezett.

A Vár-téren egybegyűlteket köszöntő Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere azt mondta, a megyeszékhelyen az a közösség él, amelynek még számítanak a közösségi és keresztény értékek, de globalizáció hatását is érezni.

– Ezért is nagyon fontos a Csíksomlyói Passiócsoport tevékenysége. Mindamellett, hogy széppé tesznek egy egyébként is tartalmas szép ünnepet, közel hozzák az emberekhez a passió misztériumát. Erre mindannyiunknak nagy szükségünk van életkortól, felekezettől függetlenül.

Szükségünk van rá itthon, Csíkszeredában és szükség van rá Európa-szerte, hiszen a világ gyakorlatilag kifordult a sarkaiból. Európában ma háború van. Európa sok téren küszködik ezért is gratulálok önöknek, mindannyiuknak, akik a maguk közösségében betöltik azt az evangelizációs szerepet, hogy ebben a szekularizált világban minél többen visszataláljanak Istenhez és a keresztény értékekhez – mondta az elöljáró.

Az egybegyűlteket Josef Lang, az Európassió Szövetség főtitkára is köszöntötte. A kongresszus megnyitóját a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar és Both Béla tárogatós előadásával tette magasztosabbá.

Bíró István / Hargita Népe

Fotók: László F. Csaba

MEGOSZTÁS