A szolgálatban is elengedhetetlen a frissülés és megújulás

Ifjúsággal foglalkozó szervezetek találkoztak

0
207

Az ifjúsággal foglalkozó szervezetek találkozóját május 27–28-án tartották Szelterszfürdőn. Fontosak számukra a kapcsolatok, hogy évről évre találkozzanak, beszélgessenek, bátorítsák egymást és keressék azokat az új kapcsolódási lehetőségeket, ahol kölcsönösen segíthetik eseményeiket. A találkozóról készült személyes hangvételű beszámolót olvashatják.

Találkozásunk estéjét az elmúlt időszak eseményeire való visszatekintéssel kezdtük. A jelen lévő szervezetek képviselői kiemelték azokat a történéseket, fejlődési lehetőségeket, amelyek munkásságukat, szolgálatukat jellemezték. A személyes és közösségi örömök, tanulságok, megtapasztalások megfogalmazása után azt a kérdéskört jártuk körül, hogy a jelen lévő szervezetek milyen erősségekkel és jellemzőkkel rendelkeznek, illetve sajátjukból mit tudnának „bedobni a közösbe”. A továbbiakban megfogalmaztuk, hogy kinek mire lenne szüksége, illetve hogyan tudnánk a szükségekre válaszolni.

A szolgálatban is elengedhetetlen a frissülés és megújulás, így a gyulafehérvári főegyházmegye ezéves mottójához kapcsolódva a szolgálatban való megújulás szükségességét vettük górcső alá Hurgoi Sándorral, a Gyulafehérvári Papnevelő Intézet prefektusának vezetésével.

A találkozást személyes megosztásokkal és szentmisével zártuk, amelyek által minden jelenlevő gyűjthetett olyan gondolatokat, ötleteket, amelyek csak arra várnak, hogy megvalósítsák. Megállapíthatjuk, hogy az ilyenfajta találkozások képesek megerősíteni mind a személyes, mind a közösségi szolgálatot.

Köszönjük a Keresztirány Ifjúsági Szolgálatnak, a Gyulafehérvári Caritasnak, a kolozsvári Katolikus Egyetemi Lelkészségnek, a Csíkszeredai Egyetemi Lelkészségnek, a Szociális Testvérek Társaságának, a Mallersdorfi Ferences Nővéreknek, a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központnak, a Kaleidoscope Egyesületnek, a Romániai Magyar Cserkészszövetségnek és Hurgoi Sándor prefektusnak, hogy jelenlétükkel még gazdagabbá tették az idei ifjúsággal foglalkozó szervezetek találkozóját!