Ez az a nap! Miskolcon

0
291

A nagyváradi egyházmegye fiataljai is részt vettek az idei Ez az a nap! elnevezésű rendezvényen, amelyet június 2-án, szombaton szerveztek meg Miskolcon, és amelynek témája a remény volt.

Az Ez az a nap! egy felekezetközi keresztény mozgalom, amely 2000 óta olyan zenés dicsőítő rendezvényeket szervez, ahol a résztvevők együttesek és lelkipásztorok vezetésével Istent dicsőítik. Ez az esemény is összhangban áll Ferenc pápa szándékával, aki május 9-én A remény nem csal meg kezdetű bullával hirdette meg a 2025-ös szent évet. ,,Megújult szenvedéllyel forduljunk a serdülők, a diákok és a fiatal házaspárok, a felnövekvő nemzedék felé. Legyünk közel hozzájuk, mert ők az egyház és a világ öröme és reménye!” — írja a pápa.

Babota Adrienn, Nagyvárad: Történnek dolgok, amiket nehéz megérteni, elfogadni vagy elengedni. Ütközünk olyan akadályokba, melyekről azt hihetnénk, hogy túlszárnyalnak minket, melyeknek leküzdése talán túl fájdalmasnak vagy nehéznek tűnhet. Szemben találjuk magunkat olyan hegyekkel, melyeknek megmászása túlmutat az ember erején, mélységekkel, melyeknek sötétsége rémisztőbb, mint amit el tudnánk viselni. De ha keressük, a hegy tetején, vagy épp a mélység sötétségében megtalálhatjuk a remény fényének apró szikráit.
Ezzel a szikrával indultunk az egyházmegye egy csapatnyi fiataljaival, június elsején az Ez az a nap! Stadion programjaira Miskolcra.

A nap folyamán több tanúságtételt hallhattunk a reményről. Arról, hogyan tesz Isten csodát, ott, ahol hisznek az ő erejében, hogyan nyitja meg azt az ajtót, melyen kopogunk, hogyan adja kezünkbe azt a kincset, melyet őszinte szívvel keresünk. Megerősítést kaptunk, arról, hogy van gyógyulás, van kiút az útvesztőből és, hogy ott is van remény, ahol látszólag nyomát sem látni annak. Bizonyságot, hogy nincs olyan helyzet, amiben Isten ne tudna körbeölelni minket, nincs olyan messzeség, melyet ő ne tudna átszárnyalni és olyan szakádék, melyet szeretete ne tudna átfedni.

Chris Tomlin egyik dalában így szólt hozzánk: ,,A sötétségben te ragyogsz, minket a hamuból felemelsz. Nincs még egy olyan mint te, senki olyan mint te.”
Tegnap a hamuból sokak lelke szárnyalni kezdett, olyan könnyek száradtak fel melyeket titokban hullattak és olyan sebek gyógyultak meg melyeket eddig senki sem látott. Isten ragyogott az emberek között és a tőle kapott remény továbbra is világít bennünk, egy-egy mosolyban, egy kedves szóban vagy ölelésben.

Szikrával indultunk és a remény fáklyájaiként tértünk haza, hogy ennek fénye rajtunk keresztül ott mutasson utat, ahol szükség van rá.

Forrás: nagyváradi egyházmegye

MEGOSZTÁS