Amerikai vendégek Gyulafehérváron

0
184

Az Amerikai Püspökkari Konferencia közép- és kelet-európai támogatásokért felelős albizottságának képviselői Gyulafehérváron tárgyaltak.

Az elmúlt napokban a főegyházmegyei központot látogatta az Amerikai Püspökkari Konferencia közép- és kelet-európai támogatásokért felelős albizottságának elnöke, Jeffrey Monforton püspök és az albizottság igazgatója, Jennifer Healy.

A látogatásuk során találkoztak a főegyházmegyei hivatal képviselőivel, akik beszámoltak az amerikai támogatások által is elért sikerekbe. A vendégek így bepillantást nyerhettek a főegyházmegye működésébe.

Később a kisszeminárium és a papi szeminárium diákjaival és elöljáróival találkoztak. A gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről nevezett Papnevelő Intézetbe látogatva Jeffrey Marc Monforton detroiti segédpüspök, az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának (USCCB) közép- és kelet-európai támogatásokért felelős albizottságának elnöke, valamint Jennifer Healy, az albizottság igazgatója a szemináriumi közösséggel együtt imádkozott a papnevelő intézet kápolnájában a májusi Mária-ájtatosságon.

Forrás és fotó: gyulafehérvári érsekség, Kováts Álmos Botond/SIS