Akolitusok találkoztak Szörényordason

0
281
Fotók: a temesvári egyházmegye honlapja

Lelki programot tartottak az akolitusoknak május 25-én, szombaton Szörényordason, ami a résztvevőknek alkalmat kínált az elmélkedésre és a Krisztussal való kapcsolatuk megerősítésére. A jelenlévők számára a képzést Veniamin Pălie főesperes, a resicabányai Havas Boldogasszony-templom plébánosa, az akolitusképzés egyházmegyei referense és Monica Bogdănel nővér, a Havas Boldogasszony-plébánia pasztorális referense vezette.

A hét résztvevőt örömmel fogadta a helyi közösség. A találkozó célja a lelki feltöltődés mellett az akolitusi vagy előimádkozói szolgálat kiértékelése, valamint az év során átélt örömök és nehézségek megosztása volt. A program 10 órakor a helyi Avilai Szent Teréz-templomban szentmisével kezdődött, majd rövid szünetet követően a téma bemutatásával folytatódott. A tevékenység a természetben, csendes környezetben zajlott, a kiscsoportos beszélgetésen a résztvevők a kapott kérdések alapján az elvégzett szolgálatról osztották meg tapasztalataikat.

Ezt követte a plénum, a válaszok közös megbeszélése. Veniamin Pălie összefoglalót tartott az akolitusok és preorátorok kézikönyvéről, és további magyarázatokkal szolgált, majd elmélkedésre indító gondolatokat fogalmazott meg a liturgikus szolgálatról, illetve a missziós tevékenységre való orientációról közösségeinkben. Ebéd után a program a Missziós szolgálat című elmélkedéssel folytatódott, amelyet Monica nővér vezetett a következő három pontról: 1. Emlékezni a megtett útra, 2. A megbízatás megújítása: „Ha valaki utánam akar jönni, vegye fel keresztjét minden nap, és kövessen engem”, és 3. Választás.

A program a templomban zsolozsmával ért véget. Ezt a napot a lelki feltöltődés, továbbá a személyes tapasztalatok és a Krisztus szolgálatában való motivációk újraértékelése jellemezte.

Forrás: Tereza Barlescu nővér, Isteni Gondviselés nővérei kongregáció/a temesvári egyházmegye honlapja