Súlyos baleset történt Székelyudvarhelyen. FRISSÍTVE

0
2536

Székelyudvarhelyen leomlott a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának fala, keresik az áldozatokat. Imádkozzunk az áldozatokért, családjukért, a mentésben, a sebesültek ellátásában dolgozókért!

Három személyt húztak ki eddig a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakása hétfőn, december 18-án leomlott falának romjai alól, egyiküknek a szíve leállt. Életkoruk 15 és 17 év közötti.

A katasztrófavédelmi főfelügyelőség közlése szerint a mentősöknek sikerült újraéleszteni a kiskorút, és kórházba szállítják. A romok alól kihúzott másik két személy közül az egyik teljesen, a másik részben volt eszméleténél a mentés pillanatában.

Zörgő Noémi, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal szóvivője elmondta, az épület a katolikus egyház tulajdonában van, és az utóbbi időben munkálatok folytak a bentlakásnak a városi szennyvízhálózathoz való csatlakoztatására. A helyszínen tartózkodó szóvivő az AGERPRES-nek azt nyilatkozta, hogy ezek a munkálatok valószínűleg kapcsolatban állnak a falomlással, ugyanis a bentlakás udvarán is ástak, közvetlenül a fal mellett, de az épület alatt is. A fal a tanórák végén omlott le, tehát éppen abban az időszakban, amikor a diákok a bentlakási szobáikba mentek — mondta el Zörgő.

Hozzátette: még keresik az esetleges további áldozatokat, mert egy személyt még nem találtak meg.

A szóvivő szerint a munkálatokra az iskola kötött szerződést, figyelembe véve, hogy a bentlakás épülete a katolikus egyház tulajdonában van.

A fal a délutáni órákban omlott össze, a helyszínre több tűzoltó- és mentőcsapatot vezényeltek ki — tájékoztatott korábban a katasztrófavédelem.

AGERPRES

Gina ŞTEFAN, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina

MEGOSZTÁS