Időbeosztási és tanulásszervezési stratégiákról tanultak

0
501

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kara hallgatói és oktatói a Collegium Augustinianum Szakkollégium keretében az egyetem Karriertanácsadó Központjának tagjaitól tanulástechnikákat tanultak november 28-án.

A Collegium Augustinianum Szakkollégium azért jött létre, hogy a teológiai kutatás iránt behatóbban érdeklődő egyetemisták számára szakmai hátteret biztosítson, a tanulási és tudományos fejlődést támogassa. A teológiai szakkollégium a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet szakkollégiumi rendszerének szerves tagja. A szakkollégium tagjai már az első találkozón tervezték, hogy szakembereket fognak meghívni az erdélyi vallásosság témájában, előadás-felkészítőket tartanak a diákkonferenciák és államvizsgadolgozat-megvédése előtt.

András Szabolcstól, a kar dékánhelyettesétől megtudtuk: a hallgatók tanulmányi előmenetelét támogató Augustinianum Szakkollégium meghívására Farkas Ami pszichológus, Ilyés Boglárka és Somorai Marika gyakornokok előadást tartottak arról, mi az időbeosztási stratégia és a tanulásszervezési stratégia. A meghívottak ezt követően néhány módszert ismertettek (gondolatábra, ismétlő kártyák, online tanulási appok, power nap stb.), ezt gyakorlat követte, amelynek során a résztvevőknek egy tanulásszervezési tervet kellett maguknak kidolgozzanak. A találkozót összefoglalóval és feedbackkel zárták.