Gregorián dallamok csendültek fel Gyergyóremetén

0
527

Magyarok Nagyasszonya ünnepén, október 8-án a gyergyóremetei Szent Lénárd-templom falai gregorián dallamoktól visszhangoztak. Az egyházközségbe látogatott a Madéfalvi Schola gyerekkórus, amely idén ünnepli tízéves fennállását. A gyerekek Ványolós András karvezetésével szolgáltak a 11 órakor kezdődött szentmisén.

A közösségi oldalon közvetítették a szentmisét, ezért akik nem tudták elmenni Ilyen vagy olyan okokból, ide kattintva bekapcsolódhatnak utólag is a liturgiába, és meghallgathatják a schola éneklését is.

A jubiláns kórus október hetedikén este Gyergyószentmiklóson énekelt, október nyolcadikán 18 órától a marosvásárhelyi vártemplomban is megörvendeztetik gregorián dallamokkal a közösséget.

A Madéfalvi Schola 2013-ban alakult Ványolós András karnagy vezetésével. Tagjai csíkmadéfalvi lelkes, daloskedvű gyermekek. Az évek során szépen gyarapodott a tagok száma, közülük néhányan elérték a felnőttkort. Részt vettek scholatalálkozókon, de már megfordultak Gyulafehérváron, Déván és Sepsiszentgyörgyön is. 2018-ban a régizene-fesztivál keretében énekelték a J. S Bach Máté-passió gyermekkórus részeit.

Fotók és információ: Albert István-Csaba segédlelkész, Gyergyóremete