A szemináriumi évnyitóra készülnek

0
797

Pár nap múlva a gyulafehérvári szeminárium papnövendékei számára is elkezdődik a tanév, amelynek előkészítéseként Kovács Gergely érsek találkozott a szeminárium elöljáróival: András István rektorral, Diósi Dávid vicerektorral, Kiss Endre spirituálissal és Hurgoi Sándor fegyelmi prefektussal.

A papi identitás kialakítását célzó, teljes értékű képzésről tanácskoztak, a Krisztushoz való hasonulás folyamatának teológiai, lelki és szellemi vetületeiről. A főpásztor kérte, hogy személyes odafigyeléssel kísérjék a kispapokat, ki-ki a maga szerepének és illetékességének megfelelően. Az egész tanév programjának részletes átbeszélése nyújtott lehetőséget, hogy az elöljárók bemutathassák, miként valósulnak meg a Szentszék útmutatásai, hogy a kispapokban kifejlődhessenek a papi élethez és szolgálathoz tartozó sajátos képességek.

A megbeszélés végén az érsek külön egyeztetett a Babeş-Bolyai Tudományegyetem keretében működő Római Katolikus Teológiai Kar dékánjával, Diósi Dáviddal, a két – pasztorális, illetve didaktikai – intézetben folyó teológiai képzésről.

Forrás: gyulafehérvári érsekség