Elkezdődtek a nyári gyermektáborok a szatmári egyházmegyében

0
832

Augusztus 7. és 25. között, három héten át várják Nagyszokondra, a Szent Ignác Lelkigyakorlatos Központ táboraiba a gyerekeket és a fiatalokat. Az idei táborok mottójául: „Szólj Uram, mert hallja a te szolgád!” szentírási mondatot választották a szervezők.

A mottó alapján határozták meg a táborok témáját, amiben az emberi szavak és az Isten szavának erejére és hatásaira akarják ráirányítani a résztvevők figyelmét. Minden táborban három alkalommal tartanak majd kiscsoportos beszélgetéseket, ahol a gyerekek megoszthatják tapasztalataikat, feltehetik kérdéseiket és gyakorolhatják a bátorító, lelkesítő, buzdító szavakat a hétköznapokban is. A programot szabadtéri játékok, kirándulás, akadályverseny és az elmaradhatatlan tábortűz színesíti majd.

Ebben az időszakban a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye húsz plébániájáról, heti váltásban mintegy százharminc gyerek és fiatal jövetelét várják Nagyszokondra. Első hétre a kálmándi, felsőbányai, túrterebesi, józsefházi közösségekből, valamint a nagykárolyi Fatima- és a szatmári Szent Család-plébániákról érkeztek kikapcsolódni, játszani vágyó gyerekek. A résztvevők ebben a vallásos közegben, hasonló életkorú, gondolkodású társakkal találkozhatnak, beszélgethetnek hitük tanításáról, és megoszthatják egymással, a barátsággal kapcsolatos élményeiket.

Az ifjúsági iroda táborprogramjának kivitelezésében önkéntes fiatalok segítenek, akik olyan plébániai csoportvezetők, akik az év során részt vettek a képzéseken, felkészülési alkalmakon, azért hogy a gyerekek számára élményekkel teli napokat tudjanak biztosítani. A nagyszokondi gyermektáborokat Magyarország Kormánya és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatja.

Tyukodi Beáta SJC

MEGOSZTÁS