Kárpát-medencei teremtésvédelmi nyári egyetemet rendeznek Esztergomban

0
539

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpont Teremtésvédelmi Kutatóintézete hagyományteremtő szándékkal szervezi meg az I. Kárpát-medencei Teremtésvédelmi Nyári Egyetemet július 2. és 7. között az esztergomi Szent Adalbert Központban. A rendezvényen a részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.

A szervezők együtt gondolkodásra és cselekvésre hívják mindazokat, akiket érdekel a teremtésvédelem, amelynek középpontjában az Isten által teremtett világ természeti-társadalmi valósága és az átfogó ökológiai megközelítés áll. A nyári egyetemen lesznek előadások, műhelyek és izgalmas gyakorlatok: Laudato si’ és a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG), hit-természet-politika; fenntarthatósági műhely Japánból és Fischbanks – a megtapasztalható rendszerműködés; a Kárpát-medence mint természeti rendszer, a táji és helyi együttműködések rendszerei; az egyház tanítása, a biológiai sokféleség gazdaságtana, szegények és peremre szorulók helyzete; a mesterséges intelligencia; háború-környezet-béke; fenntarthatóság és a felelős kormányzás, utak és eszközök a teremtett világ védelmére.

A nyári egyetem honlapján megneveztek néhányat az előadók közül: Bagyinszki Ágoston OFM; Baritz Sarolta Laura domonkos nővér, közgazdász; Báldi András ökológus, akadémikus; Bándi Gyula egyetemi tanár, a jövő nemzedékek szószólója; Dabóczi Kálmán (Hetvenkét Tanítvány Mozgalom és FFCE); Harsányi Ottó Pál ferences szerzetes, a római Pápai Szent Antal Egyetem tanára; Kodácsy Tamás református lelkész, teológus, programozó matematikus; Ötvös Csaba ortodox pap; Tóth Gergely közgazdász, egyetemi tanár, a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért alapítója; Ürge-Vorsatz Diána klímakutató; Zlinszky János biológus, ökológus.

A rendezvényre teremtésvédelem iránt érdeklődő és elkötelezett résztvevők jelentkezését várják. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével, motivációs levél és rövid magyar nyelvű fényképes önéletrajz feltöltésével az alábbi linken lehet. További információk, részletes program a PPKE honlapján és a nyári egyetem weboldalán található. Érdeklődni a tvki@ppke.hu e-mail-címen is lehet.

Forrás és fotó: Első Kárpát-medencei Teremtésvédelmi Nyári Egyetem