Vallás és divat a Léleksminken

0
623

A Léleksmink áprilisi alkalmán olyan kérdésekre keresték a válaszokat, mely a szépet, a harmóniát, az értéket, a rendet jelenti a lélek és a test számára egyaránt. A meghívott előadó Vincze Zsófia tolmács-fordító volt. A Léleksmink ökumenikus női imalánc ezen alkalma része volt a Nagyváradon zajló Európai Keresztyén Nők Ökumenikus Fórumának, melyet ezekben a napokban tartanak Nagyváradon.

Vannak dolgok, amelyekbe beleszületünk. Ilyen lehet a vallás, a felekezet. De ilyen a szokás, hagyományvilág is, ami a szűk-tág családunkat meghatározza. A szokás-, hagyománykörbe beletartozik a divat, a ruhaviselet is.

A ruha teszi az embert? Nem a ruha teszi az embert? Milyen mértékben határozza meg a lelkiségem az öltözködésemet? Mit üzen a környezetemnek az általam (kép)viselt divat? A Léleksmink áprilisi alkalmán olyan kérdésekre keresték a válaszokat, mely a szépet, a harmóniát, az értéket, a rendet jelenti a lélek és a test számára egyaránt.

A meghívott előadó Vincze Zsófia tolmács-fordító volt, aki a Károli Gáspár Református Egyetemen töltött mesterképzése során a napi spiritualitás nevű tantárgy „ajtaján” nyitott be a divat meghatározta (lelki)világba. Az eseményre a Nagyváradi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség gyülekezeti termében került sor, az alkalom része volt a Nagyváradon zajló Európai Keresztyén Nők Ökumenikus Fórumának, melyet ezekben a napokban tartanak Nagyváradon. A Léleksminket, az ökumenikus női imaláncot a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség támogatásával szervezik meg.

Forrás: Nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala

MEGOSZTÁS