Ott fent a hegyen… Kézdivásárhelyi fiatalok a Hétlétráknál

0
679

A Brassó megyében található Nagykőhavas hegyeiben található Hétlétrákhoz (Hétlétra-vízesés) látogattak el a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum felső tagozatos diákjai szombaton, október 8-án Aczél Kinga, Mocsáry Beáta osztályfőnökök, Olasz Béla kerületi ifjúsági lelkész, valamint Mészáros Tünde hitoktató vezetésével.

A IX. és XI. osztályos fiatalok a Nagykőhavasokban kirándultak, azzal a céllal, hogy jobban megismerjék a szülőföldet, a teremtett világ szépségét, és egyben testi-lelki erőt gyűjtsenek az előttük álló iskolai évhez.

A szombati program a reggel 9 órai indulással vette kezdetét. A megérkezést követően a fiatalokból álló csapat elindult megmászni a Nagykőhavas hegyeit, azon belül pedig a Hétlétráknak elnevezett vízesést. A szombati kirándulás jó lehetőséget biztosított a testi -lelki feltöltődésre, a találkozásokra, mély és tartalmas lelki beszélgetésekre. A felfelé vivő út során a fiatalok rácsodálkozhattak a teremtett világ szépségére. És mit is jelent a szépség? Ferenc pápa szerint ,,a szépség közösséget teremt, mert egyetlen szimfóniában egyesíti Istent, az embert és a teremtett világot”. A közös túra késő délután ért véget a közös meg- és leérkezés után. A fiatalok élményekbem gazdag napot tudhatnak maguk mögött. Külön köszönet a XI. A. osztály tagjainak, akik jelenlétükkel, nyitottságukkal és segítőkészségükkel tették gazdagabbá a megszerzvezett kirándulást.

Olasz Béla kerületi ifjúsági lelkész