Évadnyitó a Kézdi-Orbai Kerületi Ifjúsági Lelkészségnél

0
1047

Szeptember 16-17. között tartották a Kézdi-Orbai Kerületi Ifjúsági Lelkészség évadnyitó programját, amelynek során 25 fiatalból álló csapat látogatott el Gelencére Olasz Béla kerületi ifjúsági lelkész és Mészáros Tünde hitoktató vezetésével.

A hétvégi programot azzal a céllal szervezték, hogy ezen fiatalok a szellemi és lelki gazdagodás mellett megtapasztalják a közösségi lét dimenzióit. A program helyben készített vacsorával és közös hangolódással kezdődött. A csoport élményalapú csapatépítő programon vett részt, amely az önismeret fejlesztését célozta meg, továbbá a csoportdinamikába engedett betekintést. Másnap közös kirándulásra mentek, azt követően pedig a résztvevők az elmúlt időszak tapasztalatait osztották meg.

A nap többi részében a kerületi ifjúsági lelkészség elkövetkező időszakban megszervezendő programjairól esett szó. Többek között a szülők és fiatalok számára tematikus előadássorozat Borota Gábor pszichológus bevonásával, amely a modern függőségek sokaságába enged betekintést. Szó esett a továbbiakban az adventi kerületi lelkinapról, amelyet idén december 3-án közösen szervez meg a Kézdi-Orbai Kerületi Ifjúsági Lelkészség, a Kézdi-Orbai Főesperesi Hivatal, valamint a kézdivásárhelyi Szentháromság-plébánia.

A szervezők