Gitározni és az érzelmekről is tanulhattak a BOLdoGICS gitártábor résztvevői

0
992
Pillanatképek a gitártáborból

Idén nyáron újra fellélegezhetett a világ, így a BOLdoGICS gitárcsoport is örömmel hirdette meg gitártáborát, amelynek ezúttal a csíkdánfalvi plébánia adott otthont július 15. és 21. között.

A helyszínt megérkezéskor azonnal betöltötte a sok izgatott gyermekhang. A szállás elfoglalását követően kezdetét vették a jégtörő, ismerkedős játékok, majd a szabályzat megbeszélésével, vacsorával és imával zártuk a napot.

Szórakozásból nem volt hiány, hiszen számos program várta a táborlakókat: volt méta, filmest, kincskeresés, Just Dance, kézimunka, karaoke, foci, valamint vízicsata is a hőség leküzdése érdekében. A sok móka mellett a tábor a résztvevők fejlődését is szolgálta. Egyrészt, a gitárórák során gyarapíthatták zenei tudásukat. Továbbá minden nap a program részét képezte egy, az érzelmek témakörében felépített előadás is, amelyek során a gyerekek jobban megismerkedtek pozitív és negatív érzelmeikkel, illetve felismerhették, mi az, ami motiválja vagy éppen boldoggá teszi őket. Mindemellett a táborozók a házimunka összetartó erejét is megtapasztalhatták a munkacsoportokban végzett teendők révén, amelyek rendrakásban, zöldségpucolásban, játékok vagy imák előkészítésében nyilvánultak meg.

Az együtt töltött hét alatt főként a lelki feltöltődésre és Istennel való kapcsolódásra fektettünk hangsúlyt. Minden napunkat közös imával indítottuk és ugyanígy, elcsendesedve zártuk. Vasárnap résztvettünk a szentmisén, ahol a BOLdoGICS és a csíkdánfalvi zenecsoport egy része közösen végezte a zenei szolgálatot.

Az utolsó estét tábortűz koronázta meg, a hetet pedig a gyerekek másnapi előadása zárta, amely során bemutathatták a szülőknek mindazt, amit tanultak.

A szervezők maradtak még egy napot, kiiértékelték a tábort, levonták a tanulságokat, és ezekből táplálkozva, feltöltődve várják az újabb találkozást, hogy még több örömteli pillanatot szerezhessenek karöltve a lelkes résztvevőkkel.

Az idei tábor létrejöttéért hatalmas köszönettel tartozunk a Csíkdánfalvi Római Katolikus Plébánia munkaközösségének és Kovács Károly plébános úrnak, a Gál családnak, a brassó-bolonyai plébánia segédlelkészének, Pál Áronnak és támogatóinknak: a Timega Designnak és Puskás-Bajkó Gábornak, a Dombay családnak, és egy kedves, anonimitást kérő adakozónak. Isten fizesse mindenki segítségét!

A szervezők nevében: Biró Andrea