Szent József-búcsúk

Gyulafehérvári főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Szent József tiszteletére: Dobra, Segesvár, Dedrád, Sepsiszentgyörgy: Szent József-templom, Egeres: Gipszgyár, Csíkszereda: segédpüspöki kápolna, Kolozsvár: Írisz-telep.

Szatmári egyházmegye:

A szatmári egyházmegye hat templomának – a szatmárnémeti Sugár úti, a nagybányai Coşbuc utcai, a kaplonyi, batizi, aranyosmeggyesi és nagypeleskei templomok titulusa Szent József, Szűz Mária jegyese.

Szatmárnémetiben, Kaplonyban és Nagybányán is január 22-től, kilenc szerdán szentmisékkel, azok keretén belül elhangzó elmélkedésekkel hangolódnak az ünnepre.

  • Szatmárnémetiben, a Sugár-úti Szent József-templomban szerdánként, reggel 9 órai kezdési időpontokkal tartja a szentmiséket Simon Attila püspöki titkár.
  • Kaplonyban, a Szent József-templomban szerdánként este 6 órától mutatják be a szentmiséket a ferences atyák.
  • Nagybányán szintén szerdánként 16:30-tól román nyelven, 18:00-tól pedig magyar nyelven lesznek a felkészülés szentmiséi a Szent József-templomban. A nagykilenced meghívott szónokai ez utóbbi helyen Román János, az Egyházmegyei Caritas szervezet vezérigazgatója, Iosif Șandoru, a Kálvária román közösségének segédlelkésze, Szmutku Róbert nagybányai esperes és Fagea László nyugalmazott címzetes esperes.

Dátum

2020. február 19., szerda