Nagyheti szertartások Temesváron

Mivel a felújítási munkálatok miatt a temesvári Szent György székesegyház zárva tart, a különböző szertartásokat és szentmiséket az adott időszaknak megfelelő egyházi rend és program szerint a következő templomokban celebrálják:

  • NAGYCSÜTÖRTÖKÖN, április 18-án az olajszentelési mise délelőtt 10 órakor kezdődik a temesvár-gyárvárosi Millenniumi templomban, amelyen az egyházmegye papsága együtt misézik a főpásztorral. Az ünnepi liturgia két kiemelkedő mozzanata a lelkipásztorok szentelési fogadalmának megújítása, valamint az év folyamán a szentségek kiszolgáltatásához használt olajok megszentelése. A nagycsütörtöki olajszentelési szentmisét élőben közvetíti a Duna Televízió.
    Az Utolsó Vacsora emlékére délután 6 órakor a temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban celebrál szentmisét Pál József-Csaba megyés püspök, amelynek keretében a hagyománynak megfelelően, Jézus felebaráti szeretetének emlékére elvégzi a lábmosás szertartását.
  • NAGYPÉNTEKEN, április 19-én Urunk szenvedésére és halálára emlékezünk. A Jézus szenvedése és halála emlékére bemutatott szertartás délután 3 órakor a temesvár-újkissodai templomban kezdődik. A szertartás keretében elhangzik Urunk szenvedéstörténete (passio) János evangéliuma szerint.
  • NAGYSZOMBATON, április 20-án HÚSVÉT VIGÍLIÁJA a temesvár-gyárvárosi Millenniumi templomban este 8 órakor tűzszenteléssel kezdődik. Az ünnepi szentmisét Pál József-Csaba megyés püspök celebrálja.
  • HÚSVÉTVASÁRNAP, április 21-én a temesvár-erzsébetvárosi templomban a délelőtt 10 órakor kezdődő magyar nyelvű szentmise főcelebránsa Pál József-Csaba megyés püspök.

Dátum

2019. április 19., péntek - 2019. április 21., vasárnap

Helyszín

Temesvár

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here