Mit mond a Lélek? – Boldog Celestina Donati ünnepe Nagykárolyban

A piarista nővérek az új tematikus év – Meghallgatás Éve – keretében egy hetes eseménysorozattal készülnek Boldog Celestina Donati ünnepére Nagykárolyban.

Március 18-án, a rendalapító Boldog Celestina Donati ünnepén kezdődik a Mit mond a Lélek? – hete a piarista nővéreknél. A Kalazanci Szent József-plébániatemplomban este 6 órától Schönberger Jenő püspök mutat be szentmisét, amelynek keretében a nővérek megújítják fogadalmukat, Jó Pásztorról nevezett Ágnes nővér pedig leteszi örökfogadalmát a rend elöljárójának kezébe. Az ünnepi szónok Molnár Lehel Schp, piarista szerzetes tanár lesz.

Március 19–21. között kerül sor a szerzetes közösségben a rendi elöljáró által vezetett vizitációra, melynek középpontjában a kongregáció jövőképének kialakítása áll.

Március 20-án, szerdán délelőtt szentségimádást tartanak a Celestina Anya Oázis kápolnájában.

Március 22-én, pénteken nyílt napot tartanak az Oázisban. Szombaton 23-án, pedig új szerzetesi hivatásokért mutatnak be szentmisét az Oázis kápolnájában. A kongregáció valamennyi közössége felajánl egy szentmisét kifejezetten új hivatásokat kérve Istentől a Meghallgatás Évében. Ezt követően a rend elöljárója találkozik az Oázis kis lakóinak életét segítő önkéntesekkel.

Bővebben ITT.

Dátum

2019. március 22., péntek

Helyszín

Nagykároly
Kategóriák

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here