Mindenszentek ünnepe és halottak napja

  • A gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban, Kovács Gergely érsek november 2-án, hétfőn reggel 7 órakor szentmisét mutat be a központi papság és a szeminaristák részvételével a Szent Mihály székesegyházban az elhunyt főpásztorok és kanonokok lelki üdvéért. A szentmise után levonulnak, Isten szolgája, Márton Áron püspök úr szarkofágjához, ahol Marton József nagyprépost vezeti a lucernáriumot.
  • Mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából november 2-án, hétfőn, reggel 8 órai kezdettel Pál József Csaba megyés püspök rekviemet celebrál a temesvári egyházmegye elhunyt főpásztorai, lelkipásztorai és hívek lelki üdvéért. Ugyanezen a napon este 6 órakor a főpásztor a Püspökség udvarán mutat be megemlékező szentmisét az elhunytakért.
  • November 2-án, hétfőn a nagyváradi székesegyházban reggel 7 órától este 6 óráig minden órában szentmisét mutatnak be.
  • Szatmárnémetiben november 2-án, hétfőn, délután 4 órától mutatnak be szentmisét a híd melletti temető kápolnájában, ahol a szentbeszédet Simon Attila székesegyházi helyettes plébános mondja majd. A szentmisén a járványhelyzetre vonatkozó szabályok betartásával vehetnek részt a hívek, ahogyan kérik, a temetőbe belépő, kivilágítást végző személyek mind tartsák be a hatályos rendelkezéseket.

Dátum

2021. január 22., péntek - 2020. november 02., hétfő