Krisztus szent teste és vére – Úrnapja

Gyulafehérvári főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a következő helységekben tartanak búcsút Úrnapján: Lázárfalva, Gyimesbükk, Csíkszentmárton (kápolna), Nagykászon: Impér, Székelyudvarhely: kerületi fogadalmi búcsú.

Szatmári egyházmegye:

  • Úrnapján, június 11-én, csütörtökön, délelőtt 10 órától Schönberger Jenő megyés püspök ünnepi szentmisét mutat be a szatmárnémeti Kálvária templom udvarán. A szentmisén való részvétel a távolságtartásra vonatkozó szabályok tiszteletben tartásával történik, a hívek közvetítés által is bekapcsolódhatnak.

Nagyváradi egyházmegye:

  • A nagyváradi székesegyház előtti téren reggel 8 és délután 6 órakor mutatnak be szentmisét. A helyi hagyomány szerint az esti szentmisét Böcskei László megyés püspök mutatja be a város papjaival és híveivel közösen. A szentmisét követően elmarad az ilyenkor szokásos körmenet, csak a szűk asszisztencia vonul az Oltáriszentséggel a székesegyház két tornyának lábánál felállított sátrakhoz. Ezen a napon a város lakói együtt imádkoznak közösségeink megerősödéséért, ezért a többi plébánián elmaradnak a délutáni szentmisék.

Temesvári egyházmegye:

 

  • A temesvári egyházmegyében Pál József Csaba főpásztor a püspökség udvarán celebrálja az ünnepi szentmisét három nyelven, és Johann Dirschl általános helynök fog szentbeszédet mondani.