Imamaraton a világjárvány megszűnéséért

Ferenc pápa idén is arra buzdítja a híveket, a családokat és a közösségeket, hogy a Szűzanyának szentelt hónapban, egész májusban imádkozzuk együtt a rózsafüzért. A szentatya, május 1-jén, szombaton nyitja meg az Apostolok cselekedeteiből vett mottóval meghirdetett imamaratont: „az egyház szüntelenül imádkozott érte az Istenhez”.

A Szűzanyának szentelt hónapban a pápa kezdeményezéséhez csatlakozik a világ harminc leglátogatottabb Mária-kegyhelye, így vatikáni média nap mint nap más helyszínről közvetíti a román idő szerint 19 órakor kezdődő májusi Mária-áhítatot. Az ima-maraton mottója: „az egyház szüntelenül imádkozott érte az Istenhez” (ApCsel 12,5b).

A csíksomlyói kegytemplomban vasárnap 9:45-től, hétköznapokon pedig 17:15-től imádkozzák a rózsafüzért és a lorettói litániát a világ mai szükségeiért. Be lehet kapcsolódni személyesen, de ezek az imák követhetőek a kegyhely YouTube csatornáján (Csíksomlyó Élő) keresztül is. A csíksomlyói kegyhely őrei, a ferences testvérek arra kérnek mindenkit, hogy buzdítsák a környezetükben élő, a világ sorsáért felelősséget érző keresztényeket, jószándékú embereket, minden kedves testvért, hogy kapcsolódjanak be e mindennapi közös imába. A kegytemplom sekrestyéjében személyesen jelentkezhetnek azok a családok, egyének, imacsoportok, akik egy-egy nap vállalják az ima vezetését.

Bővebben ITT.

Dátum

2021. június 14., hétfő - 2021. május 31., hétfő