2019. augusztus 24.

Házasság hete a gyulafehérvári egyházmegyében

Erdélyben nyolcadik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

Idén a mottó: Randevú egy életen át. Ebből az alkalomból a házaspárok, a Szerelmes kalandtúra keretében 10 randevú-ötlet közül választhatnak. A kiadvány ITT lapozható.

A nyereményjátékban való részvétel regisztrációhoz kötött! Jelentkezni IDE kattintva lehetséges.

 • A kézdiszéki Házas Hétvége mozgalom és a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében Kézdivásárhelyen, 2019. február 15-én, pénteken a Vadrózsa vendéglőbe egy kapcsolatépítő, vacsorával egybekötött randevúra várjuk a házaspárokat. Az est előadói: Ruszka Sándor és Margó. A részvétel regisztrációhoz és 50 lejes előleg befizetéséhez kötött. Jelentkezni Bándi Katinkánál a 0748 211 296-os telefonszámon lehet január 25-ig.
 • Székelyudvarhelyen február 14-én, csütörtökön 18 órától a házaspárok délutánja keretében, a Városháza Szent István termében Pécsi Rita neveléskutató, pedagógus kutató tart előadást, majd ezt követően meghitt vacsoralehetőség van a házaspároknak. Előzetes jelentkezés szükséges mielőbb a plébániahivatalokban.
 • Marosvásárhelyen a program a következő:
  10-én, vasárnap
  -17 óra Ima a házasságért -fiatalokkal együtt –szentségimádás vezeti Balla Imre segédlelkész. Helyszín: Keresztelő Szt. János plébániatemplom
  11-én, hétfőn
  -18 óra szentmise bemutatja Varga László kaposvári püspök, utána dr. Csókay András idegsebész és felesége, Altay Daniella –tanúságtétele. Helyszín: Keresztelő Szt. János-plébániatemplom
  13-án, szerdán
  – a Családpasztorációs Központ meghívására dr. Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató előadásai
  -16 óra A bűvös motiváció-pedagógusoknak, hitoktatóknak
  -19 óra Kapcsolódásra teremtve – kötődés és társas intelligencia a házasságban – házaspároknak, házasságra készülőknek
  – Adományjegyek a helyszínen 10 lej értékben válthatóak
  Helyszín: Deus Providebit Ház Szent Mihály nagyterem Sáros u. 2. sz.
  – Könyvvásár a terem előterében a két előadás közt
  16-án, szombaton
  – reggel 8 és 10 óra között Imareggeli házaspároknak. Meghívott Barticel Kiss Emese és Krisztián, a zenei szolgálatot a Jó hír dicsőítő csoport végzi. Helyszín: Marosvásárhely Kövesdombi Református Gyülekezet (Suceava út 41). Az alkalom kosaras. Programfelelős Kövesdi Attila (0744 490 286)
  -18 órától Páros játék-életjáték
  – társas-játék est a kapcsolatokról az OH kártya képeivel vezeti Bakó Mária lelkigondozó, a Családpasztorációs Központ munkatársa
  Helyszín: Márton Áron terem, Deus Providebit Sáros u. 2. sz.
  A teljes hét folyamán házaspárok tesznek tanúságot életükről, kapcsolatuk fejlődéséről, a házasságra való készülésről diákcsoportoknak a város több líceumában Belényesi Gabriella, a Philothea klub szervezésében.
 • Szentegyházán a Szent Gellért Alapítvány szervezésében, a Házasság Hete jegyében több lehetőséget kínálnak a helyi és környékbeli házaspároknak kapcsolatuk megerősítésére a hétköznapokban.
  – 10 napos online feladatsor házaspároknak – február 12-21 között
  – Gyertyafényes vacsora – február 22-én, pénteken Szentegyházán a Velence vendéglőben. Belépő: 80 lej/pár (vacsora két személyre, 2 tombola jegy). A rendezvény tombola bevételét Ferencz Dávid 4 éves kisfiú második hallásszervi műtétjére ajánlják fel.
  Jelentkezni következő elérhetőségeken lehet: hazassaghete.szentegyhaza@gmail.com e-mail-címen vagy a 0744 986 752 telefonszámon. Minden este 0:00 óráig a megkapjátok a másnap „randi-ajánlatát”. Ha sikerült legalább öt randevút megszerveznetek, és szeretnétek részt venni a sorsoláson, kérlek, küldjetek el egy pár soros beszámolót és néhány fényképet az alkalmak valamelyikéről a hazassaghete.szentegyhaza@gmail.com e-mail címre február 21-ig. A részvétel életkortól és felekezettől független. A 10 napos „kaland” megkoronázásaként ajánlanak egy gyertyafényes vacsorát a Velence vendéglőben február 22-én. A jelentkezési űrlap IDE kattintva érhető el.
 • Sepsiszentgyörgyön

 • Tusnádfürdőn

 • Csíkszereda

Dátum

2019. február 10., vasárnap - 2019. február 17., vasárnap

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here