Engedjük, hogy a Szentlélek működjön bennünk? − Szent Ritára emlékeztek

0
717

A lehetetlen ügyekben, reménytelen helyzetekben segítő Casciai Szent Ritára emlékeztek emléknapján, május 22-én este a nagyvárad-olaszi Barátok templomában. Homíliájában Kruzslitz Imre plébános kiemelte, mit tanulhatunk Szent Ritától: kitartást és példát mutatott nekünk abban, hogy Istent választotta, nem adta fel. A szentmise után szokás szerint rózsákat áldottak meg, majd ezt követően a Szent Rita Nőszövetség szeretettel várt mindenkit a közösségi házba – számolt be az eseményről Ciucur Losonczi Antonius Facebook-oldalán.

A szentmise kezdetén Szabó Ervin plébános köszöntötte az ünneplőket, kiemelten a házigazda egyházközség Szent Rita Nőszövetségének és a váradvelencei Lisieux-i Kis Szent Teréz Nőszövetség tagjait.
Kruzslitz Imre szőllősi és velencei plébános homíliájában arra hívta fel a figyelmet, hogy Szent Ritától tanulhatunk kitartást, és ő példát mutatott nekünk abban, hogy Istent választotta, nem adta fel, és ezáltal beteljesült gyermekkori vágya. „Futott” a kitűzött célja felé, az égi hivatás jutalmáért, melyre Krisztus meghívta őt. Isten nekünk is megadja a szabad választás lehetőségét, csak rajtunk múlik, méltósággal és reményteli szívvel élünk-e, illetve engedjük-e, hogy a Szentlélek működjön bennünk. Ha így teszünk, akkor nem csak az életünk lesz szép, hanem az elmúlásunk is, hangsúlyozta a plébános.

Az ünnepi eseményen a kántori szolgálatot Kiss Géza-Lóránd kántor-karnagy látta el. A szentmise végén Szabó Ervin plébános megáldotta a rózsákat, majd a Szent Rita Nőszövetség szeretettel várt mindenkit agapéra a közösségi házba.

Fotók: Ciucur Losonczi Antonius

MEGOSZTÁS