Egység – összefoglaló a CSIT harmadik napjáról

1
1009
Fotó: Vajna Évike

A Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó (CSIT) harmadik napján, augusztus 11-én az egység témaköre került előtérbe. Az ifjúsági találkozó idei mottójához kapcsolódva a szervezők három témakör mentén tervezték meg a programot, szerdán az egyéniségük és egyediségük fontosságáról bizonyosodhattak meg a fiatalok.

A reggeli dicsőítést követően a résztvevőknek ismét lehetőségük volt visszatekinteni az elmúlt nap történéseire. Többek között átgondolhatták, mi mindent tártak fel önmagukról, amit addig nem tudtak, de azt is, hogy milyen volt este megtapasztalni egy igazi keresztény bulit. A nap következő programpontja a pódiumbeszélgetés volt, ahol a fiatalok Kerekes László segédpüspöktől kérdezhettek, kíváncsiak voltak, milyen egy átlagos napja, melyik a kedvenc étele, és rákérdeztek papi hivatásának kezdeteire.

A szentmisén a segédpüspök az igazi egység mintájáról, a megbocsátásról és az irgalmasságról beszélt. A mise után a résztvevők kiscsoportba gyűltek össze, és a misén hallottakat, valamint az ahhoz kapcsolódó, a segédpüspök által küldött kérdések mentén beszélgettek.

Délután a műhelymunkáké volt a főszerep. A résztvevők előzetes regisztrációt követően válogathattak a színes programkínálatból, amiben volt buborékfoci, focibajnokság, barkácsolás a ferencesekkel, szatyorfestés, népi bútorfestés, képpoézis és számtalan más érdekes és tanulságos előadás.

A műhelymunkákat követően a tanítások következtek, amelyek a mottóhoz kapcsolódva az egység témakörét dolgozták fel korosztálynak megfelelően. Az előadók interaktív módszerekkel közelítették meg a témát.

Este a csíksomlyói kegytemplomban ifjúsági szentségimádást tartottak, ahol a fiatalok valóban megtapasztalhatták Isten jelenlétét a Magvető Fiatalok Közösség dicsőítő csapatának szolgálata által.

A CSIT médiacsapata

Fotók: Csog István Csaba, Gergely Attila, Hodor Barni, Vajna Évike

1 HOZZÁSZÓLÁS