Egyéniség – a CSIT második napjának eseményei

3
1060
Fotó: Csog István Csaba

Javában zajlik a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó (CSIT), melynek eddigi eseményeiről ITT számoltunk be. Az ifjúsági találkozó idei mottójához kapcsolódva a szervezők három témakör mentén tervezték meg a programot, elsőként az egyéniségük és egyediségük fontosságáról bizonyosodhattak meg a résztvevők.

Szerda reggel a fiatalok dicsőítéssel indították a napot, ahol az előző nap történéseire emlékeztek vissza, jegyezték fel a számukra meghatározó történéseket és hálát adtak az új élményekért, barátságokért. Délelőtt kiscsoportokban egy csapatépítő játékban vettek részt, amely által jobban megismerhették egymást. Az eddigi évektől eltérően egy új programsorozattal készültek a szervezők, ennek keretein belül az egyházi elöljáróktól kérdezhetnek a CSIT résztvevői. Kérdéseket tehettek fel Kovács Gergely érseknek, aki többek között választ adott arra, hogy mit jelent neki a szerelem, és hogy milyen a kapcsolata az érsekségnek a fiatalokkal.

Délután négy helyszínen zajlott a tanítás az egyéniség témájában. Simon Imre a 14−15 évesekhez, Tomka Magdolna a 16−17 évesekhez, Száva Péter a 18−19 évesekhez és Vass Csaba pedig a 20+ korosztályhoz szólt. A CSIT egyik különlegessége, hogy a tanításon hallottakat kiscsoportban beszélik át, így még több szempontot megismernek, ezáltal pedig közelebb tudnak kerülni az aznapi témához, és erősödhet a kapcsolatuk a jó Istennel.

A Kovács Gergely érsek által celebrált szentmisén a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István Kollégiumának udvara megtelt a töltekezni vágyókkal. Az érsek a nap témájához kapcsolódva hangsúlyozta az egyediség fontosságát.

A napot Csiszér László zenekarának fellépése koronázta meg, a fiatalok együtt énekelve kapcsolódtak egymáshoz és tapasztalták meg Isten jelenlétét.

A CSIT médiacsapata

Fotók: Csog István Csaba, Ferencz Levente, Gergely Attila, Hodor Barna, Vajna Évike

3 HOZZÁSZÓLÁSOK