Sekrestyés-továbbképző Csíksomlyón

0
1313

A gyulafehérvári főegyházmegye egyházközségeiben tevékenykedő sekrestyések számára tartottak továbbképzőt július 4-én, hétfőn Csíksomlyón, a Jakab Antal-házban.

A 39 résztvevő két előadást hallgathatott meg: Csató Béla tb. kanonok, ny. plébános A sekrestyés lelkiségéről, Darvas Piroska segítőnővér Az Urat szolgálom címen tartott előadást. Emellett a résztvevőket a kézdivásárhelyi Nyegró Tarcsi Emília templomi virágdekorációk készítésére képezte, a sekrestyések a tanultakat gyakorolhatták.

A délelőtt, majd ebéd után kiscsoportokban, rotációval zajló foglalkozásokon a bejelentkezett sekrestyések hasznos tudnivalókat sajátíthattak el és lelki elmélyülésre is időt, alkalmat, segítséget kaptak. A képzéssel járó költségeket, beleértve az ebédet is, az érsekség fedezte.

A nap a kegytemplomban Kovács Gergely érsek által celebrált szentmisével ért véget. A nap kiértékelésében a 39 sekrestyés visszajelzése egyértelműen jelezte: nagyon értékelték a képzést, megfogalmazták, várják a folytatást, és azt is elmondták, miről szeretnének a jövőben hasonló képzésen hallani. Kovács Gergely érsek megígérte, hogy a továbbképzési alkalomnak lesz folytatása.

Forrás: gyulafehérvári érsekség