Ministránstábor fiúknak

0
1379
Fotók: Cziple Hanna-Gerda, Szent Mihály-templom, Kolozsvár

Ministránstábort szerveznek a gyulafehérvári egyházmegye plébániáinak aktív, fiú ministránsai számára. Részleteket és információkat a jelentkezésről az alábbiakban olvashatnak:

Idén a csíkszeredai Segítő Mária Gimnázium bentlakása adja a helyszínt a június 28. – július 2. között megszervezésre kerülő tábornak. Jelentkezhetnek 4. és 8. osztály közötti fiúk, a plébánosokon keresztül, akik majd Simó Gáspárnak (gazsipap@hotmail.com címre) közlik le az adatokat.

A szervezők plébániánként két fiút tudnak fogadni, a maximális létszám 80 fő, túljelentkezés esetén a visszajelzések sorrendjét veszik figyelembe. Bejelentkezéskor a ministránsoknak a következő adatokat kell megadni: név, osztály, telefonszám, szülő telefonszáma, helység.

A programról:

Kezdés június 28-án, kedd 18:00 órakor.  16:00-17:30 óra között meg kell érkezni Csíkszeredába, a Segítő Mária Kollégiumba, a Mihai Eminescu 3. szám alá.

Szerdán, 29-én zarándoklat lesz Gyulafehérvárra a papszentelésre.

Kedd estére és szerda reggelre nem lesz biztosítva az étkezés, ezért arra kérik a ministránsokat, hozzanak magukkal enni- és innivalót.

Ezen kívül szükséges: hálózsák, pizsama, papucs, csereruha, sport ruházat a focihoz, írószer, füzet.

És a legfontosabb: SENKI NE FELEJTSE OTTHON A MINISTRÁNSRUHÁT! (Lehetőleg alba szerű legyen!)

A program zárása július 2-án, szombaton a csíksomlyói Mária-köszöntőn való részvétellel lesz. Kérik a szülőket, atyákat hogy legkésőbb 21:00-re menjenek a fiúk után a kegytemplomhoz. A szülőket, hozzátartozókat, érdeklődőket szívesen várják és hívják a szombati 18 órától kezdődő szentmisére, Csíksomlyóra.