Interaktív előadás a Yumeiho terápiáról 65 év felettieknek

0
1240

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nagybányai idősklubjának meghívására Fürtös Enikő Yumeiho terapeuta tart interaktív előadást az egész testet megmozgató és a lelkiállapotra is jótékony hatást gyakorló japán terápiás módszerről június 25-én, pénteken 17 órától. Az esemény keretében a résztvevők megismerkedhetnek a Yumeiho terápiás masszázzsal és tornával, amelyet akár a napi programjukba is beilleszthetnek.

Nyitni a világra, új dolgokat megismerni, szemléletet, életmódot váltani sohasem késő. A nyugdíjba vonulással még korántsem ér véget az életünk, hanem épp ellenkezőleg: sokunk számára talán éppen akkor kezdődik csak el igazán. Idősen is sokat tehetünk a közösségünkért, ugyanakkor magunkra is több időnk jut. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nagybányai idősklubjának vállalt küldetése, hogy támogassa a szépkorúakat abban, hogy az időskor számukra egy aktív, kellemes, élményekben gazdag, örömteli időszak legyen.

A George Coșbuc utca 54. szám alatt működő intézmény 18 éve biztosít minőségi programokat szépkorúaknak, hozzájárulva ezáltal életminőségük javulásához. A 2019-ben indult Együtt az időseinkért! elnevezésű, európai uniós alapokból finanszírozott projektnek köszönhetően a Caritasnak lehetősége nyílt a klub tevékenységi palettájának színesebbé, változatosabbá tételére és további hetven, 65 évnél idősebb nagybányai lakos számára elérhetővé tenni a központ szolgáltatásait. A mindennapi szocializációs tevékenységek, a tájékoztatás és a tanácsadás mellett az akkreditált szociális intézmény kirándulásokat, kulturális rendezvényeket és meghívott előadók révén bemutatókat is szervez az aktív idősödés népszerűsítése érdekében.

Június 25-én 17 órától a klub nagybányai székhelyén Fürtös Enikő kettes fokozatú Yumeiho terapeuta ismerteti meg az érdeklődő 65 év felettiekkel a testre, lélekre, szellemre egyaránt jótékony hatást kifejtő keleti terápiás módszert.

A japán yumeiho szó a vitalitás helyreállításaként fordítható le magyar nyelvre. A terápia hatékonyan csökkenti a stresszt, növeli a mobilitást és a rugalmasságot, továbbá erősíti szervezetünk ellenállóképességét is.
Az esemény keretében a résztvevők megismerkedhetnek a Yumeiho terápiás masszázzsal, valamint tornával, amelyet akár a napi programjukba is beilleszthetnek.

A programon a részvétel ingyenes. A helyek korlátozott száma miatt (maximum 15 fő) a szervezők arra kérik az érdeklődőket, jelezzék részvételi szándékukat a 0262-218058-as telefonszámon munkanapokon 9 és 15 óra között, legkésőbb június 23-án 15 óráig.

Palincas Erika