Imádkozzunk együtt, egymásért! − Világméretű szentségimádásra hívnak

1
2751
Fotó: Magyar Kurír

Nyolcadszor hívnak világméretű szentségimádásra a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői és Erdő Péter bíboros. A június 5-én, szombaton tartandó imába a járványügyi helyzetre való tekintettel mindenki bekapcsolódhat az otthonából is egyénileg, rózsafüzérrel, Szentírás-olvasással. Idén egymásért szól az ima, hogy megerősödjünk hitünkben, és tanúságtevő keresztény életet éljünk.

Erdő Péter bíboros a következő szavakkal buzdít mindenkit, hogy lehetőség szerint kapcsolódjon be a szentségimádásba: „Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz »mindennap, a világ végezetéig«. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.
Június 5-én, úrnapja szombatján ismét közös, világméretű szentségimádást tartunk. A jelenlegi járványügyi helyzetben ott, ahol nincs lehetőség összegyűlni templomainkban, otthonainkból is bekapcsolódhatunk személyes imáinkkal. Vegyünk részt ezen a közös imádságon minél többen, imádkozzunk egymásért, kapcsolódjunk be egyházközségünkkel, közösségeinkkel, családjainkkal együtt! Legyen ez a világméretű szentségimádás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomása, s éljük át újra Isten megújító szeretetét!”

Az elmúlt négy évben folyamatosan nőtt a világméretű szentségimádásokba bekapcsolódók és a helyszínek száma. Minden évben Krisztus király ünnepének előestéjén és úrnapja vigíliáján tartják a világméretű szentségimádást, hiszen mindkét ünnep szorosan kötődik az Eucharisztiához. Tavaly novemberben 121 ország 6700 helyszínén imádkoztak együtt a hívek azért, hogy minél többen találkozzanak Jézussal, a világmindenség királyával. Idén a kialakult járványügyi helyzetben egymásért szól az ima, hogy megerősödjünk hitünkben, és tanúságtevő keresztény életet éljünk. A világ ezernyi templomában az Oltáriszentség előtt vagy otthonainkban imádkozzunk egymásért egy órát június 5-én.

Az imához itt lehet csatlakozni, megadva a település nevét és irányítószámát.

Forrás: Magyar Kurír

1 HOZZÁSZÓLÁS