Elkezdődött a főegyházmegyei papi továbbképző

1
2256
Kommunikáció, média és közösségi média volt a téma a 2021 májusi képzésen. Archív: a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Facebook-oldala

A kommunikáció, média és közösségi média témájában május 4. és 5. között Gyulafehérváron tartják a Főegyházmegyei Papi Továbbképzési Program első tematikus foglalkozását.

Bevezetőként május 4-én, kedden délután 6 órakor a Papnevelő Intézet nagytermében levetítették Maksay Ágnes rendező és Filep Farkas, László Loránd oparatőrök Lángolj és világíts című dokumentumfilmjét a magyar ciszterci alapítású, Dallasban működő apátságról és iskoláról.

Kovács Gergely érsek bevezetőjével, köszöntésével kezdődött a tevékenység május 5-én, szerdán reggel. A főpásztor elmondta: Márton Áron életútjának dokumentumfilmes megfogalmazása során ismerte meg Maksay Ágnest és a csapatot, értékeli munkájukat, ezért is kérte fel őket e műhely megtartására. A foglalkozások keretében Szilágyi Szabolcs újságíró, szerkesztő-műsorvezető a sajtóval való kapcsolattartásról, alapvető sajtóműfajokról tartott gyakorlattal egybekötött ismertetőt. A résztvevők, a teológiai és kisszemináriumi tanárok, plébánosok többek között a közösségi média használatáról is meghallgatták a szakértőt. Ezt követően vizuális műfajokról és eszközökről esik szó Kőmíves István operatőr vezetésével. Délután Kötő Zsolt operatőr a film, látvány, mozgókép, szerkesztés, világítás, hang összefüggéseibe nyújt betekintést.  Minden elméleti információt gyakorlat egészít ki, és a résztvevők kérdéseikre is választ kapnak a Video Pontes stúdió munkatársaitól.

Az éves tematikáról itt olvashatnak részletesebben:

Forrás: a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Facebook-oldala