Elkezdődtek a bérmálások a gyulafehérvári főegyházmegyében

0
2409
Kovács Gergely érsek bérmált Szentdemeteren, a küküllői főesperesség minden helyszínén elkísérte Oláh Dénes főesperes. Fotó: a Gyulafehérvári Érsekség Facebook-oldala

Április 12-én elkezdődött az idei bérmálások sora, adta hírül a Gyulafehérvári Érsekség Facebook-oldala. Mindenütt felkészült fiatalok, családias hangulat fogadta a főpásztort.

Kovács Gergely érsek a küküllői főesperességben kezdte meg bérmaútját, az első állomás Szentdemeter volt, ahol délután 5 órakor szentmise keretében 21 fiatalt, 10 lány és 11 fiú részesült a keresztény felnőtt kereszténység szentségében. A főpásztor körlevele azt kérte, hogy a bérmálkozókat mindenütt lelkesedéssel és megfelelő pedagógiai igényességgel készítsék fel. Az érseki előírás értelmében a bérmálkozók alsó korhatára továbbra is a betöltött 15. életév.

A küküllői főesperesi kerületben Kovács Gergely érsek mellett Kerekes László is bérmált, mindenüvé elkísérte az elöljárókat Oláh Dénes főesperes, aki kérdésünkre arról számolt be, hogy minden bérmálási helyszínen jól felkészült fiatalok várták a főpásztort, és mindenütt, kis és nagyobb közösségben egyaránt lelkes, családias hangulatban zajlottak az ünnepségek.

A küküllői után a gyergyói, majd a kolozs-dobokai főesperesi kerület következik, ahol az arra felkészült fiatalokat a főpásztor a bérmálás szentségében részesíti. A 2020/XII. körlevél 1271/2020. száma alatti meghirdetés értelmében az idei évben a húsvéti időben a múlt évben elmaradt bérmálásokat végzi el a főegyházmegye érseke, illetve segédpüspöke.