Nehéz döntést hozott meg Jean-Luc Moens, a NEK egyik meghívott előadója

0
1731
Fotó: Vatican News

A Ferenc pápa által alapított CHARIS (Catholic Charismatic Renewal International Service – Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzetközi Szolgálata) moderátori tisztségéről mondott le Jean-Luc Moens, aki az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) meghívott előadója. Döntésének okairól leköszönő levelében ír.

Drága barátaim a Katolikus Karizmatikus Megújulásban!

2018 decemberében a Világiak, a Család és az Élet dikasztériuma kinevezett a CHARIS moderátorává. Egy hónappal később legidősebb lányom súlyos egészségkárosodást szenvedett és lebénult.

Lányomat a férje elhagyta, így feleségemmel 2020 februárjában magunkhoz vettük a családi házunkba, ahova két, 10 és 12 éves gyermekei is rendszeresen eljönnek látogatóba. Feleségem arra kényszerült, hogy szinte teljes munkaidőben gondoskodjon lányunk ellátásáról. Nyilvánvalóvá vált, hogy a másik 6 gyermekünk és 13 unokánk jelenlétünk hiányától szenvednek.

Idén február 19-én, Ferenc pápa a vele való személyes találkozásom során családi helyzetemről érdeklődött és hatalmas együttérzést tanúsított a bennünket ért megpróbáltatások miatt. A Szentatya arra buzdított, hogy imádkozzak és ismerjem fel ennek a váratlan helyzetnek a megoldását, szabad utat adva, hogy a lehető legjobb döntést hozzam meg a családom érdekében.

Rengeteg imádság és tanácsadóimmal folytatott megbeszélés után úgy döntöttem, hogy a családnak szentelt idei évben, az Amoris laetitia (Szeretet öröme) szent évében leköszönök a CHARIS moderátori tisztségéről, hogy jobban elérhető legyek a családom számára.

Nem volt könnyű meghozni a döntést. Két és fél éven keresztül a maximumot igyekeztem adni magamból a CHARIS-ért, ezért is okozott nagy szívfájdalmat meghozni ezt a nehéz döntést.

Mielőtt felismertem volna a helyes döntést, a római közösségben megtartott reggeli istendicsőítésen Don Moen dalszerző himnuszát, az Isten utat mutat (God will make a way) című dalát énekeltük. Igazi fényesség volt ez a számomra, amely mély belső békét és örömet ébresztett bennem. Úgy éreztem, mintha az Úr közvetlenül hozzám szólna az éneken keresztül, ugyanakkor mindannyiunkhoz is címezte, hogy: „Új utat mutatok ott, ahol úgy tűnik, hogy nem vezet út sehova”. (I will open a new way where there seems to be none.)

Meggyőződésem, hogy az Úr így fog cselekedni, hiszen a CHARIS az ő munkája gyümölcse és mindenki szolgálata nélkülözhetetlen benne.

Döntésemről tájékoztattam a Világiak, a Család és az Élet dikasztériumát. Farrell bíboros, a hivatal prefektusa elfogadta a lemondásomat és megköszönte az évek során végzett munkámat a CHARIS elindításáért. A dikasztérium jelenleg fontolgatja, mit tegyen a kialakult helyzetben, tudván, hogy viszonylag rövid idő áll rendelkezésre a megoldáshoz. A Nemzetközi Szolgálat teljes közösségét Zoom-on keresztül értesítettem a döntésemről.

Biztosítani szeretnék mindenkit afelől, hogy miután véget ér a moderátori felelősségem, továbbra is imádkozni fogok mindannyiótokért és azért, hogy a Szentlélek kegyelme egyházunk minden egyes megkeresztelt tagjához elérjen.

Családom jövőjét imádságaitokra bízva,

Jean-Luc Moens

Róma, 2021.03.27.

Jean-Luc Moens matematikus, nős, 7 gyermek édesapja, 13 unokája van. Karizmatikus közösségben végzett több mint 45 éves munkáját követően, a Ferenc pápa által alapított CHARIS (2018), avagy a Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzetközi Szolgálat moderátorává választották.

Forrás: iec2020.hu