Elindult iraki apostoli útjára Ferenc pápa

0
1711
Fotó: Vatican News

A Fiumicino reptérről péntek reggel, 7 óra 45 perckor (olaszországi idő szerint) felszállt a pápai repülő, amely várhatóan – helyi idő szerint – 14 órakor landol a bagdadi nemzetközi repülőtéren: ez lesz az első alkalom, hogy pápa lép Irak földjére.

Mielőtt péntek reggel elhagyta volna a Szent Márta Házat, Ferenc pápa röviden találkozott Olaszországban élő mintegy tucatnyi iraki menekülttel Konrad Krajewski bíboros, a pápai alamizsnás kíséretében. A menekülteket a Szent Egyed Közösség és az Auxilium Szövetkezet segíti – tájékoztatott Matteo Bruni, a Szentszék Sajtóirodájának igazgatója.

Indulása előtt – szokása szerint – a szentatya csütörtök este ellátogatott a Santa Maria Maggiore-bazilikába. Március 4-ei egyik twitter üzenetében így fogalmazott: „Holnap háromnapos zarándoklatra megyek Irakba. Jó ideje szeretnék találkozni azzal a néppel, mely oly sokat szenvedett. Kérlek benneteket, kísérjétek imáitokkal ezt az apostoli utat, hogy a lehető legjobban sikerüljön és meghozza a kívánt gyümölcsöket.”

A négynapos apostoli út állomásairól ITT olvashatnak bővebben.

Forrás: Vatican News

MEGOSZTÁS