Kézikönyv jelent meg az Edumodul online oktatói platformhoz

Eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztését segítik

1
1228
Kézikönyv a szakemberek számára

Eltérő fejlődésű gyermekekkel foglalkozó szakembereknek nyújt útmutatást az Edumodul platform használatára vonatkozóan a most hozzáférhetővé vált kézikönyv.

A napokban zárul az Eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztése online támogatással című Erasmus+ projekt, amelyet a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezettel és a kassai Centrum Libertával közösen valósított meg. A kétéves projekt keretében a részt vevő felek egy online fejlesztő platformot hoztak létre, amely magyarul, románul, szlovákul és angolul is elérhető. Az e-learning felület használata szakemberek és szülők számára egyaránt díjmentes, mindössze előzetes regisztrációt igényel. Az Edumodul hat fejlesztési terület köré épül, amelyek: a nagymozgás, finommozgás, kommunikáció, szocializáció, önállóság és gondolkodás.

Az e-learning platform a korai fejlesztés területén dolgozó szakemberek munkáját kívánja segíteni, kiegészítve, változatosabbá téve a szemtől szemben zajló terápiás foglalkozásokat, de semmiképpen nem helyettesítve azokat. A platform révén lehetővé tett otthoni foglalkozások, gyakorlatok során a szülő a terapeutával szorosan együttműködve, annak tanácsai alapján használja a felületet és végzi gyermekével a feladatokat.

Mint minden online felületnek, az Edumodulnak is megvan a saját szerkezete és szabályai. Hogy megkönnyítsék azoknak a szakembereknek a munkáját, akik a platformra modulokat és leckéket, valamint videóanyagokat kívánnak elkészíteni és feltölteni, továbbá a felületet mindennapi fejlesztő tevékenységük során aktívan használni, az Erasmus+ projektcsapat tagjai egy kézikönyvet dolgoztak ki, amely minden fontos tudnivalót tartalmaz a témával kapcsolatban. A kiadvány magyar és román nyelven egyaránt megtalálható a szervezet honlapján: http://www.caritas-satumare.ro/hu, a Letölthető anyagok menüpont alatt, ahol ingyenesen, minden érdeklődő számára elérhető.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet munkatársai bíznak abban, hogy az e-learning platform egy igazi, nyitott, minden érdeklődő számára hozzáférhető tudástárrá válik majd az elkövetkező időszakban, olyan felületté, amelyre romániai, magyarországi és szlovákiai szakemberek jóvoltából értékes és hasznos tartalmak kerülnek majd fel.

Palincas Erika