Rajzpályázatot hirdet a szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat

1
1866
A szegénység a rajzverseny témája. Fotó: a szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat Facebook-oldala.

A szegények világnapja alkalmából óvodások és iskolások számára rajzpályázatot hirdet a szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat. A beküldés határideje november 14-e éjfél.

A szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat Facebook-oldalán ekképpen fogalmaz felhívásában: „Te hogyan ábrázolnád a szegénységet? Milyen színe van? Kicsi-e vagy nagy? Van jellegzetes alakja vagy esetleg kora? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, rajzpályázatot hirdetünk! (…) Engedd szabadjára a képzelőerőd, ragadj színes ceruzát és ha kész vagy a remekművel, készíts egy jó minőségű fotót, majd küldd el nekünk a maltezsm@gmail.com címre.”

A szegények világnapja alkalmából három kategóriában várják a rajzokat:
– óvoda és I–IV. osztály;
– V–VIII. osztály;
– VIII. osztály felett.

Minden kategóriában díjazzák a legjobbakat. A rajzokat a szeretetszolgálat Facebook-oldalán is közzé teszik, a legtöbb reakciót kapott rajz pedig különdíjban részesül.

Ferenc pápa 2016. november 21-én az irgalmasság évét lezáró szentmisén közzétett apostoli levelében alapította meg a szegények világnapját, amelyet az évközi időszak 33. vasárnapján tartanak, amely Krisztus Király ünnepe előtt az utolsó évközi vasárnap az egyházi évben, az adventi időszakot megelőzően. Idén november 15-én irányítja a legelesettebbek felé a figyelmünket a szegények világnapja. Nyújtsd ki a kezed a szegény felé címmel június 13-án, Páduai Szent Antal liturgikus emléknapján tették közzé Ferenc pápa idei, a szegények világnapjára megfogalmazott üzenetét, amelyben hangsúlyozza, hogy nem kell hozzá sok szó, sokkal inkább konkrét elköteleződés.