Meghosszabbított határidő – Jótékonysági tanszergyűjtés Csíkszeredában

Még szeptember 8-ig lehet adományozni

0
1765
Tanszerre szüksége van minden gyermeknek. Illusztráció: Pixabay

FRISSÍTVE: Továbbra is várja a tanszeradományokat a Juventutti Alapítvány. Az augusztus 17-én meghirdetett akció határidejét meghosszabbították, hogy mindenki segíthessen, aki szeretne. A korábbi dátum, augusztus 31. helyett szeptember 8-ig várják a tanszereket több gyűjtőponton, hogy az összefogás által 110 csíkszeredai és Csíkszereda környékén élő rászoruló gyermek kezdhesse az iskolát jól felszerelt, új füzetekkel és írószerekkel teli táskával.

Az újonnan vásárolt vagy esetleg használt, de kifogástalan állapotban lévő tanszeradományokat két papírüzletben lehet leadni, a Papírmadár (Nagyrét utca 25.) és a Zenit Plusz (Márton Áron utca 14.) papírüzletekben találhatják meg a segíteni vágyók a kihelyezett tanszergyűjtő-dobozokat, emellett pedig a Juventutti Alapítvány irodájában is fogadják az adományokat (Hunyadi János utca 33/A/4.). Adományozni lehet minden olyan új és használt, de kifogástalan állapotban lévő tanszert és eszközt, ami iskolakezdésre szükséges lehet: iskolatáskákat, tolltartókat, tollakat, ceruzákat, színes ceruzákat, radírokat, hegyzőket, füzeteket, kariókákat, szövegkiemelőket, vonalzókat, körzőfelszereléseket, rajztömböket, vízfestékeket, ecseteket, füzet- és könyvborítókat is gyűjtenek.

Az összegyűlt adományokból készített tanszercsomagokat a Juventutti Alapítvány még iskolakezdés előtt átadja a rászoruló gyermekeknek, hogy ők is új, teli táskával, új lendülettel és ugyanolyan mosollyal kezdhessék az idei tanévet, mint társaik.

Juventutti Alapítvány