Lelkigyakorlatot tartott a nagyváradi schönstatti családcsoport

Jó nekünk itt lenni!

0
1343
Családos lelkigyakorlat. Fotók: Nagyváradi egyházmegye

A nagyváradi schönstatti családcsoport nyári tábora idén a jelenlegi szükségállapot miatt nem jöhetett létre. Hogy a lelki feltöltődés mégse maradjon el, az elmúlt hétvégén, augusztus 8. és 9. között kétnapos lelkigyakorlatot szerveztek a családok számára. Tari M. Böbe Schönstatti Márianővér vezetésével négy család vett részt a találkozón. Lelkivezetőként jelen volt Ozsváth József szilágysomlyói plébános is.

A nővér Kentenich atyát, a mozgalom alapítóját állította példaként a résztvevők elé, aki önként vállalta a dachaui koncentrációs tábor szenvedéseit, ahol mindvégig kitartott és Isten akaratának minél tökéletesebb teljesítésére törekedett.

A páros beszélgetések során a házaspárok megoszthatták gondolataikat egymással, válaszokat keresve arra, hogy mit tehetnének egymásért, hogy még boldogabb legyen a házasságuk, vállalva a nehézségeket is. Fontos volt, hogy ne csak a saját érdekeinket nézzük, hanem a „te” fontosságát is. Mindkét napon szentmisével adtunk hálát egymásért, családjainkért, közösségünkért, egyházunkért.

A találkozó programja ugyanakkor magába foglalt még családi vetélkedőt, kötetlen beszélgetést, esti mesét a gyerekeknek és tábortüzet is.

Hálásan köszönjük ezt az alkalmat, ami rávilágított arra, hogy csak együtt lehetünk igazán teljesek, és így családként, közösségként építhetjük a leghatékonyabban Isten országát.

Majoros Attila és Gabriella

A schönstatti családos hétvége mindannyiunk számára sokat jelentett. Ha akár egy kicsit is együtt lehetnek családjaink, az örömforrást jelent mindannyiunknak.

Míg a gyerekek felhőtlenül játszhattak, mi házastársak egymásra hangolódhattunk. Ezekben a közösségi alkalmakban azt szeretem a legjobban, hogy házaspárunkkal kettesben lehetünk egy kicsit, és ilyenkor olyan mélységekbe vihetjük a kapcsolatunkat, amilyenbe gyerekek mellett nem lehet. És ezekre a lelki töltődésekre oly nagy szükségünk van, mint a levegőre.

A hétvégén megszervezett játékok jobban összekovácsoltak mind családként, mind házaspárként. Szükségünk van az ilyen lelki és testi töltődésekre, ahol a gondolataink Isten köré fonódnak, hisz manapság nagyon keveset beszélünk róla és a keresztény életről. Hálásak vagyunk minden ott töltött percért és tapasztalatért.

Bogya János és Ingrid

Forrás: Nagyváradi egyházmegye