Leégett egy Temes megyei sváb család otthona – így segíthet

0
1402
A leégett ház. Fotók: gerhardus.ro

Gyűjtést szerveznek annak a családnak, amelynek a napokban leégett az otthona. A Werth család az utolsó sváb család a Temes megyei Újpécsen. Ezt a bánsági települést az őseik építették, akik harcoltak a két világháborúban, túlélték a kitelepítéseket, támogatták a közösséget, a leszármazottaik pedig 1990 után támogatták az újpécsi Caritas szervezet otthonait, illetve a többi szegény sorsú családot – írja a temesvári egyházmegye honlapja.

Május 19-én egy pusztító tűzben leégett a múltban is katasztrófák sújtotta család kis háza. Egy halom por: ez minden, ami maradt mindabból, ami valaha a Werth család otthona volt. Szomorúság, ugyanakkor reménykedés olvasható le a család tagjainak arcáról. A képen (balról jobbra) Werth Péter, Mario és Erzsébet (Mario anyja és Peter húga) látható. Mario kistestvére nincs a képen, de ettől a helyzet változatlan: a szabad ég alatt maradtak, rokonok vagy barátok támogatására szorulva.

De együtt változtathatunk ezen! – fogalmaz a temesvári egyházmegye beszámolója. Úgy döntöttünk, hogy együtt új otthont adunk a Werth családnak. Május 25-ig csaknem 3000 eurót gyűjtöttek össze (körülbelül 14 000 lej), de ez még mindig nagyon távol van a házhoz szükséges összegtől. Legalább 10 000 euró (kb. 50 000 lej) szükséges ahhoz, hogy elinduljon a projekt, hogy megvásárolhassanak egy modult – modulokból készülnek felépíteni a házat. Ezen összeg hiányában a család továbbra is az ismerősök segítségére szorul.

Hogyan tud segíteni?

Adományozzon banki átutalással vagy ajánljon fel háztartási cikkeket az erre a célra létrehozott Facebook-csoportban: Ház a Werth családnak (Casă pentru familia Werth), a kapott összegeket pedig adományozza ennek a családnak.

A közvetlen adományokat a Bisericii utcában a 126-os háznál várják, ahol a kapu mindig nyitva van!

A humanitárius kezdeményezést segítőkész fiatalok indították: Sawan Hadina, Sebastian Suciu, valamint Tiberiu Benescu atya, az újpécsi román ortodox parókus támogatásával.

A Temesvári Római Katolikus Egyházmegye támogatja ezt a kezdeményezést és kéri az összes keresztényt, hogy segítse ezt a családot. A temesvári egyházmegye Caritas szervezete az újpécsi román ortodox parókiával kapcsolatba lépve támogatja ezt a humanitárius akciót, így segítve a Werth családot a jövőbeli házhoz szükséges berendezéssel és háztartási eszközökkel.

A jó Isten jutalmazza meg mindannyiuk erőfeszítését és nagylelkűségét!

Euro / lej / font / dollár / stb számla, tulajdonos:
Sawan Hadina, Temes (Románia) Újpécs:
RO97INGB0000999905371122
BIC / SWIFT: INGBROBU
Nyitva az ING Bank temesvári fiókjában

Forrás: a temesvári egyházmegye honlapja