Megkezdődött a Légy erős! tanítvány- és vezetőképzés

0
2450

Január első hétvégéjén, Szentegyháza mellett az Ő az út! és a Keresztirány ifjúsági szolgálat közös szervezésében megtartották a LÉGY ERŐS! tanítvány- és vezetőképzés második évfolyam első alkalmát. A program célja, hogy felelős felnőtt keresztény fiatalokat képezzenek a főegyházmegyében.

A program víziója az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás közösségeiből nőtte ki magát, és célul tűzte ki egy olyan generáció felnevelését, amely az örömhírt megosztva személyes Isten-kapcsolatra vezeti a fiatalokat, akik erővel, hatalommal szolgálnak az egyházban és a társadalomban.

A résztvevők az előadások, játékok, kreatív gyakorlatok, kiscsoportos beszélgetések, imádságok által növekedtek abban, hogy meghallják a szerető Atya hangját és megtapasztalják, hogy Ő hogyan látja őket. A szombati napon a leginkább lelki elmélyülést az Öltsd magadra az igazság övét! programpont biztosította, amely során a résztvevők 4 kreatív, személyközpontú állomáson végighaladva találkozhattak az Isten szeretetéről szóló élő igével.

A fiatalok az egyes képzési hétvégék között gyakorlati, ún. Váltsd valóra! feladatokat hajtanak végre, ezáltal is elmélyülve az Istennel való kapcsolatukban, az önismeretben és az otthoni közösség építésében. A program két részből áll, az első 5 hétvége alkotja a tanítványképzést és a második öt hétvége a vezetőképzést. A következő alkalom Isten üdvösségtervével foglalkozik, amely a Kereszt nevet viseli. 

A szervezői csapat nagyon hálás a 24 résztvevőért, a 11 lelkes önkéntes szervezőért és a támogatókért, akik segítik a program és a résztvevők kibontakozását. A képzés lelkipásztora, Fülöp László plébános szavait idézve: ,,Ha Laci atyát megismered és elfelejted, nem vesztettél semmit, de ha a mennyei Atyát megismered és elfelejted, elvesztettél mindent.’’