Családi napot szerveztek Kovásznán

0
3158
Előadás (Fotók: Jánó Árpád)
Kovásznán a helybéli Szent István-plébánia és a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete, valamint a 109. Számú Havadtőy Sándor Cserkészcsapat közös szervezésében szombaton, augusztus 25-én Szent István családi napot szerveztek, amely iránt nagy volt az érdeklődés.
Míg a felnőttek a templomban gyülekeztek, ahol Kertész Tibor és felesége, Marika, a családpasztorációs központ munkatársai tartottak előadást a családról, a Szent István király által Szent Imrének hátrahagyott intelmekről, amelyek a mai korban is nagyon időszerűek, addig a gyerekek számára elkezdődött a bábjáték Vitéz Lászlóról Vincze László előadásában. Majd a bábjáték végeztével, amelyre csatlakoztak a kovásznai központi református gyülekezet fiataljai is, a gyerekek a templomba mentek, ahol a felnőttekkel közösen áhítaton vettek részt.

Az áhítatot Gyárfás Kinga vallástanár tartotta, az áhítat alatt a karizmatikus énekeket Kertész Tibor szolgáltatta; a jelen levő családok együtt imádkoztak a családokért, szülőkért, gyerekekért. Az áhítat végén Péter Arthur plébános megáldotta a jelenlevőket.

Közös bográcsozást követően kézműves foglalkozások és játékok kötötték le a gyermekeket. A családi napon elhangzott előadás ugyanakkor nyitánya is egy, a plébános által szervezett sorozatnak, amely a Lélekóra nevet viseli, és amelynek előadásaira a tervek szerint a vasárnapi szentmisék után kerül sor a.

Jánó Árpád