Közös kalandok

Családi nap Ditróban

0
1405

Az édesanyák vasárnapjához közeledve a Ditrói Fészek (ditrói édesanyák egyesülete) és a DIF (Ditrói Fiatalok) szervezésében családi napot tartottak április 29-én. Molnár Erzsébet, a Ditrói Fészek egyik tagja elmondta, a délután két órakor kezdődő program célja az volt, hogy a helyi családok, gyerekek jó hangulatú játékok között ismerkedhessenek, kicsit összerázódjanak. Tavalyelőtt már volt családi nap, ezt szerették volna életben tartani, hisz van igény az efféle programokra, ezt bizonyítja az is, hogy körülbelül negyven családot mozgatott meg a rendezvény, ezen kívül pedig önállóan is érkeztek nagyobb gyerekek a megmérettetésekre.

A családi nap ismerkedési versennyel indult. Az ügyességi feladatokat a gyerekek a szülőkkel együtt kellett elvégezzék: többek között volt zsákban futás, célba dobálás, kötélhúzás. Akik végrehajtották mind a tizennégy feladatot, jutalmul kaptak kitűzőt, oklevelet, házi csokit és felmehettek az ugrálóvárba. Ez utóbbi minden gyereket külön lelkesített.

A nagy melegre való tekintettel minden résztvevő kapott vizet, az izomláz elkerülésére pedig mézes pogácsát. A program az este hét órakor kezdődő közös filmnézéssel ért véget. A kicsik és nagyok a ditrói kultúrotthon konferenciatermében megnézték Nyúl Péter kalandjait.

A családi napot május 4-én, pénteken folytatják, amikor Lukács János segédlelkész tart előadást a családi válság összetevőiről és megoldásairól. Az előadás gyermekbarát lesz, ahol a kicsiknek és nagyobbaknak külön játszósarkat alakítanak ki a szervezők.

A Ditrói Fészek 2016 novemberében indult, szervezetileg a Gyergyói Édesanyák Egyesületéhez tartozik. A Ditrói Édesanyák Egyesülete pillanatnyilag kilenc taggal működik, de továbbra is várják olyan lelkes anyukák jelentkezését, akikben buzog a közösségért, gyerekekért való tenni akarás.