Szűz Mária Isten anyjának ünnepe

  • 2017. január 1-én,  Szűz Mária Isten Anyjának ünnepe, egyben a Béke Világnapja. A nagyváradi székesegyházban Böcskei László megyéspüspök délelőtt 11 órakor mutatja be az ünnepi szentmisét. Ezen a napon reggel 8 és délután 5 óra között a Püspöki Palota kápolnájában örökös szentségimádás van.
  • A polgári év első napján a gyulafehérvári székesegyházban délelőtt 10 és este 6 órakor tartanak szentmisét.
  • A szatmárnémeti székesegyházban  a szentmisék sorrendje a következő: 7, 9, 11 és 18 óra. Hagyomány Szatmárnémetiben, hogy Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén, a Béke Világnapján egész napos szentségimádást tartanak a Püspöki Palota kápolnájában.

    Schönberger Jenő püspök a székesegyházban 11 órától mutat be szentmisét. Ezt követően, hozzávetőlegesen 12 órakor nyílik meg a Püspöki Palota, ahol este háromnegyed hatig imádkoznak a hívek különböző közösségek, csoportok vezetésében: a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek, az önkéntes beteglátogatók csoportja, a Mária Légió képviselői, a „Szent József a munkás” katolikus férfiak szövetsége, a Székesegyház plébánia családosainak csoportja, valamint az Árpád-házi Szent Erzsébet Nőszövetség képviselői váltják egymást a szentségimádás során.

  • A temesvári székesegyházban a vasárnapi miserend érvényes.