Szent László-délután – I. regionális találkozó

2017. április 6-án, csütörtökön elkezdődik a regionális találkozók sorozata, amit a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség kezdeményezett az alapító királyuk szentté avatásának 825. évfordulóján meghirdetett Szent László Évben. Délután fél 6 órakor a székesegyházban találkoznak a nagyváradi plébániák küldöttségei, illetve a Fugyivásárhelyről, Mezőtelegdről, Köröstarjánból, Újpalotáról és Váradszentmártonból érkező zarándokok.

Az első találkozó témája Szent László és bűnbánatunk. A szent király életpéldáját kiemelve a témához kapcsolódó tanúságtételeket, tapasztalatokat osztanak meg egymással a zarándokok és konkrét irányvonalakat fogalmaznak meg a mai keresztény ember, illetve a plébániaközösségek életében. Az elhangzott tanúságtételeket, javaslatokat, elhatározásokat egy ünnepi dokumentumban összefoglalják, és a találkozó után átadják azt a főpásztornak.

A találkozót este fél 7 órakor egy Szent László király tiszteletére bemutatott szentmise zárja, melynek főcelebránsa Böcskei László megyés püspök, szónoka pedig Láber Ferenc nagyvárad-őssi plébános. A szentmisét az erdélyi Mária Rádió közvetíti.

Dátum

2017. április 06., csütörtök

Idő

17:30

Helyszín

Nagyvárad