Gyalogos zarándoklat Székelyudvarhelyről Csíksomlyóra

Idén is megszervezik Székelyudvarhelyről a pünkösdi gyalogos zarándoklatot Csíksomlyóra. Arra kérik mindazokat, akik szeretnének részt venni a zarándoklaton, hogy előzetesen jelentkezzenek be a Kis Szent Teréz-egyházközség honlapján.

A Székelyudvarhelyről induló pünkösdi gyalogos csíksomlyói zarándoklat szándékára 2019. május 6-án, csütörtökön délután 6 órától ifjúsági szentségimádás lesz a Kis Szent Teréz-plébániatemplomban.

A zarándoklatindító szentmise, amelyet az erdélyi Mária Rádió közvetít pénteken reggel 6 órakor kezdődik. A szentbeszédet Tamás Barna, az egyházközség plébánosa tartja.

Idén is a főút mentén halad a zarándokoszlop. Útközben az éneklés, imádság mellett lehetőség lesz szentgyónásra vagy lelki beszélgetésre.

Pünkösdvasárnap este fél 7-től a zarándoklatot záró ifjúsági szentmise a Rákóczi Centerben lesz megtartva. Főcelebránsa László Attila a Székelyudvarhely-szombatfalvi Szent György egyházközség plébánosa, szónoka Kiss Csaba solymári plébános. A szentmisét az erdélyi Mária Rádió közvetíti.

Pünkösdhétfőn délelőtt 9 órától keresztutat tartanak a Székely Kálvárián, 10 órakor mutatják be az ünnepzáró szentmisét az Ugron-kápolnánál. A szentbeszédet Kiss Csaba solymári plébános tartja.

Dátum

2019. június 06., csütörtök - 2019. június 10., hétfő

Helyszín

Székelyudvarhely