Adventi gyertyagyújtás

Csíkszereda adventi koszorújánál, a Petőfi Sándor utca, valamint a Majláth Gusztáv Károly tér találkozásánál 2016. november 27-én, advent első vasárnapján délután 5 órakor gyújtják meg az első gyertyát. Az egybegyűltekkel Tamás József püspök osztja meg adventi gondolatait. Közreműködik a csíksomlyói kegytemplom kórusa.

Székelyudvarhelyen a Márton Áron téri adventi koszorún az első gyertyát szintén advent első vasárnapján, este fél 6 órakor gyújták meg. Az egyházak képviselőinek adventi gondolatai után a Szent Miklós Plébánia Musica Sacra Kamarakórusa énekel, Rózsa Imre kántor-karnagy vezényletével.

Gyergyószentmiklóson 19.15 órakor a város főterén elhelyezett adventi koszorún a város énekkarai gyújtják meg a lángot. Advent első vasárnapján a Pacsirták, valamint Tőkés-Bencze Zsuzsánna unitárius lelkipásztor és Gál Hunor örmény katolikus plébános vállalták a szolgálatot. Advent második vasárnapján az Ipartestület Férfikara és Portik-Hegyi Kelemen főesperes, az öröm vasárnapján a Domokos Pál Péter Dalkör Női Kórusa és Bíró Sándor református lelkész, valamint Keresztes Zoltán plébános, negyedik vasárnap pedig a Szent Miklós Kamaraegyüttes és Novák Zsolt baptista lelkipásztor, valamint Simó Ferenc, a Szent Miklós plébánia segédlelkésze gondoskodnak a közös készülődés tartalmassá tételéről.

Dátum

2016. november 27., vasárnap

Idő

All of the day