24 óra az Úrért

„A Nagyböjt negyedik vasárnapja előtti pénteken és szombaton megtartott 24 óra az Úrért elnevezésű ájtatosság gyakorlatát terjeszteni kell az egyházmegyékben. Sokak számára ez jelentheti a szentgyónás lehetőségét, köztük számtalan fiatalnak, akik gyakran ezen alkalommal találják meg az Úrhoz való visszatérés útját: élik át az elmélyült imádság élményét és fedezik föl életük értelmét. Állítsuk újra meggyőződéssel középpontba a kiengesztelődés szentségét, mert ez teszi kézzelfoghatóvá az irgalmasságot. A gyónás minden bűnbánó számára a valódi belső béke forrása lesz.” (Ferenc pápa: Misericordiae Vultus 17)

  • nagyváradi székesegyházban 2017. március 24-én, pénteken délután öt órakor szentségimádással kezdődik és szombaton délután 6 órakor szentmisével ér véget. A program ideje alatt állandó gyónási lehetőséget biztosítanak a hívek számára.
  • A nagyváradi Szent László-plébániatemplomban pénteken délután 5 órakor szentmisével kezdik a 24 óra imát. A híveket filmvetítéssel, különböző ájtatosságokkal és gyónási lehetőségekkel várják. Az imaalkalom szombaton délután szentmisével zárul.
  • A Nagyvárad Szent Katalin-telepi plébániatemplomban a program március 24-én, pénteken a keresztúttal kezdődik, és március 25-én, szombaton az esti szentmisével zárul. Részletek a plakáton.

  • Csíkszeredában, a Szent Kereszt-plébániatemplomban pénteken este 7 órakor kezdődik. A 24 órás szentségimádást különböző lelkiségi és imacsoportok vezetik.
  • tasnádi plébániatemplomban is megtartják a 24 óra az Úrért szentségimádást. Részletek a plakáton.

Dátum

2017. március 24., péntek - 2017. március 25., szombat