Kántortovábbképző a gyulafehérvári főegyházmegyében

0
1648


Hagyományossá vált, hogy a főegyházmegyében a liturgikus és zenei bizottság februárban megrendezi a kántorok továbbképzőjét. Idén február 21-24. között Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban szervezik meg a lelkigyakorlatos továbbképzőt kántorok részére, amennyiben a járványhelyzet engedi.

A lelkigyakorlatos továbbképzőn liturgikus témájú előadásokat Ilyés Zsolt sepsiszentgyörgyi plébános tart, elmélkedéseket Farkas László szentkeresztbányai plébános, a Caritas munkatársai pedig gyakorlati és elméleti képzést tartanak konfliktuskezelés témájában.

Jelentkezni február 12-ig lehet a Jakab Antal Tanulmányi Ház recepcióján a 0266-313452-es vagy a 0741-258156-os telefonszámon. Részvételi költség 300 lej.

Kovács Gergely érsek idei első körlevele felhívta a figyelmet arra, hogy a továbbképző minden alkalmazásban lévő kántor részére kötelező jellegű. Ezért arra kérte a plébánosokat, hogy kántoraiknak erre az időre szabadságot biztosítsanak és fizessék ki számukra a részvételi és utazási költségeket.

A továbbképző február 21-én, hétfőn délután 3 órakor kezdődik. A szervezők a résztvevőket kérik, hogy 2 óráig érkezzenek meg, a program elkezdése előtt foglalják el szállásukat.