Imádkozzunk együtt Ukrajna békéjéért

0
2740
Ukrán katona egy Donyeck melletti megfigyelőállomáson. Fotó: Serhiy Takhmazov/Vatican News

Ferenc pápa aggodalommal követi Ukrajnában a feszültség növekedését, amely azzal fenyeget, hogy új csapást mér a jelenlegi békére és megkérdőjelezi az európai kontinens biztonságát, annak mind súlyosabb következményeivel. Ezért imára hív: január 26-án, szerdán imádkozzunk világszerte a békéért.

A vasárnapi Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa megemlékezett a San Salvador-i vértanúk előző napi boldoggá avatásáról, az ukrajnai politikai válság miatt január 26-ára, szerdára imanapot hirdetett, lyoni Szent Ireneuszt az egység doktora címmel egyházdoktorrá nyilvánította és végül köszöntötte a téren megjelent honfitársait.

A pápa szívből jövő felhívása arra kéri a jóakaratú embereket, hogy imádkozzanak a mindenható Istenhez, hogy minden politikai akció és kezdeményezés az emberi testvériséget szolgálja, nem pedig a részrehajló érdekeket. Aki saját céljait mások kárára valósítja meg, az megveti saját emberi hivatását, mert mindannyian testvérek vagyunk. Ezért tekint aggodalommal a jelenlegi feszültségekre és azt javasolja, hogy január 26-a, szerda legyen a békéért mondott imádság napja.

Forrás: Vatican News